Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street-Πότε εκτιμά μείωση επιτοκίων η Goldman Sachs

επιτοκίων

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες κινούνται με θετικό πρόσημο, αφού ο δείκτης blue chip DJIA σημείωσε απότομες απώλειες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω φόβων για επίμονο πληθωρισμό και υψηλά επιτόκια.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,2%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί άνοδο 0,3% και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει άνοδο 0,3%.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street κινούνται υψηλότερα την Παρασκευή, αλλά, με εξαίρεση τον τεχνολογικό Nasdaq Composite, αυτοί βρίσκονται σε καλό δρόμο για εβδομαδιαίες απώλειες, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στα τέλη Απριλίου, έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον κολλώδη πληθωρισμό.

Αυτό, με τη σειρά του, ήταν πιθανό να καθυστερήσει τυχόν μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Η Goldman βλέπει τώρα μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Οι αναλυτές της Goldman Sachs έχουν καθυστερήσει όταν αναμένουν ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, επικαλούμενοι σχόλια αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αυτή την εβδομάδα που ζητούν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υποχωρεί βιώσιμα στον στόχο του 2%.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες την Παρασκευή, οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν ότι τώρα δεν αναμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Είχαν προηγουμένως εκτιμήσει ότι η μείωση – η οποία θα ήταν η πρώτη από τότε που η Fed ξεκίνησε μια απότομη πορεία σύσφιξης της πολιτικής το 2022 – θα έρθει τον Ιούλιο.

Το ευρέως παρακολουθούμενο εργαλείο CME Fedwatch έδειξε περίπου 45% πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια από το υψηλό επίπεδο άνω των δύο δεκαετιών του 5,25% στο 5,5% τον Σεπτέμβριο.

Τα οικονομικά στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Απρίλιο, σημειώνοντας πτώση από την αύξηση 0,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι παρατηρήσεις του διοικητή του διοικητικού συμβουλίου της Fed, Christopher Waller, θα βρεθούν επίσης στο επίκεντρο αργότερα στη συνεδρίαση.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει άνοδο 1,1%, προσθέτοντας στα κέρδη 9% της κατασκευάστριας τσιπ την Πέμπτη μετά την έκρηξη των κερδών του πρώτου τριμήνου, μετά από έκθεση του Reuters που ανέφερε ότι έχει ωθηθεί στην πώληση τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα με μεγάλες εκπτώσεις λόγω του σκληρού ανταγωνισμού από τοπικούς παίκτες.

Η μετοχή της Intuit (NASDAQ:INTU) υποχωρεί 5,7%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την απώλεια δωρεάν χρηστών στην πολύ σημαντική υπηρεσία προετοιμασίας φόρου TurboTax.

Η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άνοδο 0,3%, παρά τα στοιχεία της βιομηχανίας που υποδηλώνουν ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων έχει μειώσει την παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Model Y με τις καλύτερες πωλήσεις κατά διψήφιο ποσοστό στο εργοστάσιό του στη Σαγκάη από τον Μάρτιο.

Η μετοχή της Workday (NASDAQ:WDAY) υποχωρεί 11%, αφού ο πάροχος λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού μείωσε την πρόβλεψή του για τα ετήσια έσοδα από συνδρομές.

Η μετοχή της Boeing καταγράφει κέρδη 0,6%, με τον κατασκευαστή αεροσκαφών να ανακάμπτει μετά από πτώση άνω του 7% την Πέμπτη, αφού αποκάλυψε ότι δεν έχει πραγματοποιήσει πρόσφατες παραδόσεις αεροσκαφών στην Κίνα λόγω αιτήματος της ρυθμιστικής αρχής αεροπορίας της χώρας για πρόσθετα έγγραφα πιστοποίησης, το οποίο πρόκειται να πλήξει τις ταμειακές ροές του δεύτερου τριμήνου.

Η μετοχή της Deckers Outdoor (NYSE:DECK) ενισχύεται 8,8%, αφού ο λιανοπωλητής αθλητικών υποδημάτων ανακοίνωσε ισχυρή τριμηνιαία αύξηση πωλήσεων, ενισχυμένη από τη ζήτηση για τις μάρκες HOKA και UGG.


Η μετοχή της Lucid Group (NASDAQ:LCID) σημειώνει άνοδο 1,5%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά 6%, ή περίπου 400 υπαλλήλους, καθώς ο κλάδος παλεύει με βραδύτερη ανάπτυξη.

Το αργό οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν χαμηλότερα την Παρασκευή, οδεύοντας προς βαριές εβδομαδιαίες απώλειες λόγω ανησυχιών για την οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ εν μέσω κολλώδους πληθωρισμού και υψηλών επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 0,5% υψηλότερα στα 77,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent σημειώνει άνοδο 0,3% στα 81,57 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια ήταν σε καλό δρόμο για να καταγράψουν εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 3%, με το Brent στο ασθενέστερο επίπεδό του σε δύο μήνες, ενώ το WTI ήταν σε χαμηλό τριών μηνών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο