Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανακάμπτοντας μετά το selloff της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν νευρικά την δημοσίευση της τελευταίας μέτρησης για τον πληθωρισμό καθώς και την έναρξη της σεζόν κερδών πρώτου τριμήνου.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,1%.

Η Wall Street ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα με θετικό τόνο, συνεχίζοντας τα κέρδη της Παρασκευής που ακολούθησαν μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη δημοσιοποίηση μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με ανάκαμψη καθώς η εβδομάδα στο σύνολό της είδε έντονες απώλειες καθώς οι επενδυτές μείωσαν δραστικά τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει το ενδιαφέρον τιμές από τον Ιούνιο.

Ο CPI Μαρτίου

Η εστίαση είναι πλέον στα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο, που αναμένεται την Τετάρτη. Η μέτρηση αναμένεται να δείξει κάποια ψύξη στον πυρήνα του πληθωρισμού, που αφαιρεί το ασταθές κόστος των τροφίμων και των καυσίμων, αλλά το αναμενόμενο ετήσιο ποσοστό 3,7%, από 3,8% τον προηγούμενο μήνα, εξακολουθεί να είναι πιθανό να παραμείνει πολύ πάνω από το 2% της Federal Reserve ετήσιος στόχος.

Η ανάγνωση έρχεται επίσης μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις από στελέχη της Fed ότι ο σταθερός πληθωρισμός θα καθυστερήσει τα επιτόκια στις αρχές του 2024.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Μάρτιο αναμένονται την Τετάρτη και αναμένεται επίσης να δώσουν περισσότερες ενδείξεις για πιθανές μειώσεις επιτοκίων.

Τα επιθετικά σχόλια των αξιωματούχων της Fed, καθώς και ο αριθμός των μισθολογίων της Παρασκευής, είχαν ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να μειώσουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Οι traders βλέπουν τώρα μια πιθανότητα περίπου 51% για περικοπή 25 μονάδων βάσης τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Εταιρικά νέα

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά επίσης η σεζόν κερδών πρώτου τριμήνου, η οποία θα παρέχει στοιχεία για να μετρηθεί εάν οι μεγάλες μετοχές των ΗΠΑ μπορούν να δικαιολογήσουν μια πρόσφατη αύξηση των αποτιμήσεων. Όλοι οι δείκτες της Wall Street διαπραγματεύονταν περίπου 10% υψηλότερα μέχρι στιγμής το 2024 και βρίσκονταν κοντά σε υψηλά ρεκόρ.

Οι μεγάλοι δανειστές των ΗΠΑ JPMorgan Chase (NYSE:JPM), Citigroup (NYSE:C) και Wells Fargo (NYSE:WFC) θα αναφέρουν τα κέρδη τους την Παρασκευή.

Η Delta Air Lines (NYSE:DAL) και η κορυφαία διαχείριση περιουσιακών στοιχείων BlackRock (NYSE:BLK) θα παρέχουν επίσης τριμηνιαίες ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κατά τα άλλα, η μετοχή της Boeing (NYSE:BA) σημειώνει πτώση 1%, όταν ένα κάλυμμα κινητήρα σε αεροσκάφος της Southwest Airlines (NYSE:LUV) – ένα Boeing 737-800 – έπεσε κατά την απογείωση στο Ντένβερ και χτύπησε το πτερύγιο, προσθέτοντας στα πρόσφατα προβλήματα δυσλειτουργίας.

Πτώση για την τιμή του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς αυξήθηκε η εμπιστοσύνη για πιθανή κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, χαλαρώνοντας τις ανησυχίες για διακοπή του εφοδιασμού από την πλούσια σε πετρέλαιο Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 0,1% χαμηλότερα στα 86,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent παραμένει αμετάβλητο στα 90,89 δολάρια το βαρέλι.

Ομάδες από το Ισραήλ και τη Χαμάς συναντήθηκαν στην Αίγυπτο για ανανεωμένες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός, λίγες μέρες πριν από τις διακοπές του Άιντ αυτήν την εβδομάδα, ενώ το Ισραήλ απέσυρε ορισμένα στρατεύματα από τη νότια Γάζα.

Οι κινήσεις οδήγησαν σε μείωση των εντάσεων στην περιοχή και ακολουθούν την προτροπή των ΗΠΑ από το Ισραήλ να μειώσει τους τόνους της επίθεσής του κατά της Γάζας λόγω παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν εκτοξευθεί στα υψηλά πέντε μηνών την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω προσδοκιών για στενότερη προσφορά πετρελαίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο