Πρόσθετοι δασμοί στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από την ΕΕ

δασμούς ηλεκτρικάοχήματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων την Τετάρτη ότι θα εφαρμόσει προσωρινά πρόσθετους δασμούς έως και 25% στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από τον επόμενο μήνα, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Οι αναλυτές έχουν δηλώσει ότι αναμένουν δασμούς μεταξύ 10% και 25% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, μια κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει πιθανά αντίποινα από το Πεκίνο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα λαμβάνουν υπερβολικές επιδοτήσεις.


Η ΕΕ και το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Ουάσιγκτον τετραπλασίασε τους δασμούς για τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα στο 100%, οι Βρυξέλλες αναμένεται να θέσουν σχεδόν σίγουρα πολύ χαμηλότερους δασμούς για εισαγωγές από κινέζους κατασκευαστές όπως η BYD (SZ: 002594) και η Geely, καθώς και δυτικούς παραγωγούς όπως η Tesla (NASDAQ: TSLA) που εξάγουν αυτοκίνητα από την Κίνα στην Ευρώπη.

Η BYD, η Geely, η SAIC και η Tesla δεν απάντησαν αμέσως στα ερωτήματα του Reuters σχετικά με την έκθεση.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις από την εισροή ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλότερου κόστους από Κινέζους αντιπάλους.

Η Κίνα έχει επιπλήξει την ΕΕ για την έρευνα κατά των επιδοτήσεων, έχει ζητήσει συνεργασία και έχει ασκήσει πιέσεις σε μεμονωμένες χώρες της ΕΕ, αλλά δεν διευκρίνισε πλήρως ποια θα είναι η απάντησή της στους δασμούς.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο