Προβλήματα για την Coinbase

FILE PHOTO: The seal of the U.S. Securities and Exchange Commission hangs on the wall at SEC headquarters in Washington, June 24, 2011. REUTERS/Jonathan Ernst

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ζήτησε την εχθές από ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει την αίτηση της Coinbase Global, να απορρίψει την αγωγή της ρυθμιστικής αρχής κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Η SEC δήλωσε ότι η Coinbase έκανε λάθος που βασίστηκε σε μια πρόσφατη δικαστική απόφαση που έκρινε ότι η εταιρεία ανάπτυξης κρυπτονομισμάτων Ripple Labs Inc δεν παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο περί κινητών αξιών πουλώντας το XRP σε δημόσια χρηματιστήρια, επικαλούμενη μια μεταγενέστερη απόφαση στην περίπτωση της Terraform Labs που απέρριψε το σκεπτικό του δικαστηρίου.

Η κατάθεση της Τρίτης έδειξε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκμεταλλεύεται την απόφαση της Terraform Labs, ώστε να θέσει ερωτήματα σχετικά με την απόφαση στην υπόθεση Ripple, την οποία η βιομηχανία κρυπτογράφησης είχε λάβει ως νίκη.

Η SEC μήνυσε την Coinbase τον Ιούνιο, κατηγορώντας την ότι λειτουργούσε παράνομα ως εθνικό χρηματιστήριο αξιών, μεσίτης και πρακτορείο εκκαθάρισης, χωρίς να έχει εγγραφεί στη ρυθμιστική αρχή.

Η Coinbase ζήτησε τον Αύγουστο από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν να απορρίψει την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι η SEC δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ασκήσει αγωγή, επειδή τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και οι υπηρεσίες που αποτελούν το αντικείμενο της υπόθεσης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των κινητών αξιών.

“Με εξαίρεση την εφαρμογή Wallet, η Coinbase δεν αμφισβητεί ότι εκτελούσε τις λειτουργίες του ανταλλακτηρίου, του μεσίτη και του οργανισμού εκκαθάρισης. Συνεπώς, η πρόταση εξαρτάται από το κατά πόσον η Coinbase μεσολάβησε στην διενέργεια συναλλαγών που αφορούν επενδυτικά συμβόλαια και, συνεπώς, κινητές αξίες. Το έκανε”, ανέφερε η SEC στην κατάθεση.

Σε ένα tweet, ο Paul Grewal, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase, χαρακτήρισε την κατάθεση της SEC “περισσότερο από τα ίδια παλιά ίδια παλιά”

“Τα περιουσιακά στοιχεία που καταχωρούμε στην πλατφόρμα μας δεν είναι τίτλοι και δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της SEC”, δήλωσε.

Πηγή: investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο