Πτώση 23% για τον S&P 500 βλέπει η JPMorgan

JPMorgan

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan δημοσίευσαν προοπτικές για τα μέσα του έτους, υποδεικνύοντας ένα δύσκολο περιβάλλον για τη συνέχιση των πρόσφατων τάσεων της χρηματιστηριακής αγοράς, οι οποίες σημείωσαν σημαντικά κέρδη λόγω ενός μικρού αριθμού μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία σημείωσε ότι οι 20 μεγαλύτερες μετοχές των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 27% από την αρχή του έτους (YTD), μαζί με μετοχές υψηλής ποιότητας, έχουν ξεπεράσει σημαντικά ευρύτερους δείκτες όπως ο S&P 500 Equal Weight και ο Russell 2000.


Η έκθεση της τράπεζας υπογράμμισε ότι η δυναμική των τιμών των μετοχών, ιδιαίτερα μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών, έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα, με αυτές τις μετοχές να αντιπροσωπεύουν το 65% των κερδών του S&P 500 κατά το παρελθόν έτος και το 75% του YTD.


Η τιμή-στόχος της JPMorgan για τον S&P 500 παραμένει 4.200, γεγονός που σηματοδοτεί καθοδικό κίνδυνο 23% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η JPMorgan εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα αυτών των μετοχών να διατηρήσουν τους ρυθμούς αύξησης των κερδών τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, έναν παράγοντα ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της δυναμικής των τιμών τους.


Η τράπεζα αναμένει προς τα κάτω αναθεωρήσεις των συναινετικών εκτιμήσεων για τα κέρδη μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, καθώς η αγορά αντιμετωπίζει τις σωρευτικές επιπτώσεις των υψηλότερων δαπανών για τόκους και του ισχυρότερου δολαρίου ΗΠΑ.


Η ανάλυση δείχνει ότι οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, που χαρακτηρίζονται από στενή ηγεσία και ακραίο συνωστισμό δυναμικής, δεν υποστηρίζουν τη διεύρυνση της ανάπτυξης.


Ο οίκος αντιμετώπισε επίσης ευρύτερες μακροοικονομικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης της πορείας του επιχειρηματικού κύκλου, ο οποίος φαίνεται να κινείται πλάγια με τους καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος να δείχνουν σημάδια πίεσης.


Η ανάκαμψη της αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2023 βασίστηκε στην προσδοκία ότι η Federal Reserve θα μειώσει σημαντικά τα επιτόκια, αλλά έκτοτε αυτό έχει προσαρμοστεί μόνο σε περίπου δύο περικοπές για το έτος, δεδομένου του επίμονου πληθωρισμού.

Τέλος, η JPMorgan συνέστησε στους επενδυτές να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους προσθέτοντας κατανομές σε «αμυντικά παιχνίδια αξίας κατά της ορμής» όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα συρραπτικά, η υγειονομική περίθαλψη και οι τηλεπικοινωνίες, τα οποία προσφέρουν αντιστάθμιση έναντι πιθανής αστάθειας της αγοράς και κινδύνων που σχετίζονται με γεωπολιτικά γεγονότα, εκλογές και μη συγχρονισμένους παγκόσμιους οικονομικούς κύκλους.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο