Πτώση 30% για την μετοχή ελβετικών ρολογιών WOSG

WOSG

Η μετοχή ελβετικών ρολογιών WOSG υποχώρησε κατά 30% την Πέμπτη, καθώς ο λιανοπωλητής πολυτελών ρολογιών μείωσε τις εκτιμήσεις του για το οικονομικό έτος 2024.

“Παρά το θετικό ξεκίνημα στις αρχές του Q3 FY24, η WOSG παρουσίασε στη συνέχεια μια ασταθή απόδοση συναλλαγών πριν και πέρα από τα Χριστούγεννα, καθώς οι δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες επηρέασαν τις καταναλωτικές δαπάνες στον τομέα λιανικής πολυτελείας”, ανέφερε η εταιρεία σε ενημέρωση συναλλαγών.

«Αναμένουμε τώρα ότι αυτές οι δύσκολες συνθήκες θα παραμείνουν για το υπόλοιπο του οικονομικού μας έτους».

Η εταιρεία αναμένει τώρα έσοδα 1,53-1,55 δισ. στερλίνες (1,94-1,97 δισ. δολάρια), χαμηλότερα από την προηγούμενη καθοδήγησή της για 1,65-1,7 δισ. λίρες. Η σταθερή αύξηση των εσόδων από το νόμισμα – η οποία δεν περιλαμβάνει τις διακυμάνσεις του νομίσματος – αναθεωρήθηκε απότομα προς τα κάτω από 8-11% σε 2-3%, ενώ το περιθώριο EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) προβλέπεται τώρα στο 8,7-8,9%.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ζήτηση για τις βασικές μάρκες της παραμένει ισχυρή στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται κατά διψήφιο ποσοστό, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν «πιο δύσκολο» και επηρέασε ένα ευρύ φάσμα πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων χωρίς επωνυμία.

«Η εορταστική περίοδος ήταν ιδιαίτερα ασταθής φέτος για τον τομέα της πολυτέλειας, με τους καταναλωτές να κατανέμουν τις δαπάνες σε άλλες κατηγορίες όπως η μόδα, η ομορφιά, η φιλοξενία και τα ταξίδια. Ενώ είμαστε απογοητευμένοι με αυτή την τάση, είμαστε ενθαρρυμένοι από την αύξηση του μεριδίου αγοράς μας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Watches of Switzerland Brian Duffy.

«Παραμένουμε σίγουροι για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, το μοντέλο μας και την παράδοση του Long Range Plan που ανακοινώθηκε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2023».

Η μετοχή εξακολουθεί να είναι “buy“, λένε οι αναλυτές

Ο λιανοπωλητής με έδρα τη Βρετανία τον Νοέμβριο περιέγραψε σχέδια για υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων και των κερδών μέχρι το οικονομικό έτος 2028, καθώς ο Duffy δήλωσε ότι υπήρχαν ευκαιρίες στην αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών, ιδιαίτερα σε πιστοποιημένα μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex.

Παρά τον πανικό της αγοράς, οι αναλυτές τόσο της Jefferies όσο και της Investec επανέλαβαν τις αξιολογήσεις “buy” για τη μετοχή της Watches of Switzerland σε flash notes την Πέμπτη.

Οι αναλυτές μετοχών της Jefferies δήλωσαν ότι πήραν «κάποια παρηγοριά από τις δραστηριότητες των ΗΠΑ που συνέχισαν να αυξάνονται με διψήφιο ρυθμό».

“Οι σημερινές ανεπιθύμητες εξελίξεις δεν μειώνουν τη συνεχιζόμενη ικανότητα της WOSG να αυξήσει το μερίδιό της στις δύο βασικές τελικές αγορές της”, ανέφεραν.

“Ωστόσο, η έκταση των προσαρμογών στο εύρος καθοδήγησης θα είναι επώδυνη στην πλοήγηση βραχυπρόθεσμα”.

Οι αναλυτές της Investec σημείωσαν ότι η διοίκηση επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στο πενταετές μακροπρόθεσμο σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο.

“Η παράδοση αυτού δεν αντικατοπτρίζεται στην αποτίμηση, αλλά η αγορά είναι πιθανό να επικεντρωθεί σε βραχυπρόθεσμες συναλλαγές βραχυπρόθεσμα”, πρόσθεσαν.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο