Πτώση 50% στα προσαρμοσμένα κέρδη της Glencore το 2023

Glencore

Οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές της Glencore υποχώρησαν την Τετάρτη, αφού ο ελβετικός όμιλος επεσήμανε ότι η πτώση των τιμών της ενέργειας και των μετάλλων συνέβαλε στη μείωση κατά το ήμισυ των κερδών ολόκληρου του έτους.

Τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στον εξορύκτη και τον έμπορο εμπορευμάτων υποχώρησαν κατά 50% στα 17,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Ο διευθύνων σύμβουλος Gary Nagle σχολίασε ότι η εταιρεία αντιμετώπισε μια «επανεξισορρόπηση και εξομάλυνση των διεθνών εμπορικών ροών ενέργειας».

Το καθαρό χρέος στο τέλος του 2023, εν τω μεταξύ, εκτινάχθηκε στα 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια από 75 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η Glencore ανακοίνωσε ότι θα συστήσει επίσης μια διανομή μετρητών στους μετόχους αξίας περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Ο Nagle δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα ειδικά μερίσματα “σε αυτό το σημείο”, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να προστατεύσει τα αποθεματικά της για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς ύψους 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων του τμήματος άνθρακα του καναδικού ανθρακωρύχου Teck.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο