Πτώση εσόδων για την LVMH στο πρώτο τρίμηνο

Louis Vuitton

Η LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMUY (OTC:LVMUY)) ανακοίνωσε μικρή πτώση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, υποσκελίζοντας τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα υψηλής ποιότητας μειώθηκε, όπως αποκάλυψε η εταιρεία την Τρίτη.

Για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση στα 20,7 δισ. ευρώ (22 δισ. δολάρια), χάνοντας οριακά τα 21 δισ. ευρώ (22,3 δισ. δολάρια) που προέβλεπαν οι αναλυτές σύμφωνα με την FactSet.

Είναι σημαντικό ότι η εταιρεία σημείωσε αύξηση 3% στα οργανικά έσοδα, τα οποία προσαρμόζονται για εξωτερικές επιδράσεις όπως οι συναλλαγματικές μεταβολές. Τα αναφερόμενα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% λόγω των εν λόγω συναλλαγματικών επιπτώσεων.

Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 2,6% στις συναλλαγές στο Παρίσι την Τετάρτη.

Σε επίπεδο τομέων, ο τομέας ρολογιών και κοσμημάτων σημείωσε μείωση των πωλήσεων κατά 5%, ενώ ο τομέας μόδας και δερμάτινων ειδών κατέγραψε μείωση 2%.

Το τμήμα οίνων και οινοπνευματωδών ποτών παρουσίασε τη σημαντικότερη κάμψη, με τις πωλήσεις να σημειώνουν πτώση 16% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι παγκόσμιες αγορές προϊόντων Louis Vuitton από Κινέζους αγοραστές αυξήθηκαν περίπου 10%, ιδίως στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, καθώς τα ταξίδια εκτός της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκαν.

Σχολιάζοντας την έκθεση, οι αναλυτές της Bernstein δήλωσαν ότι η έκθεση της LVMH ήταν “σε γενικές γραμμές εντάξει”.

“Ανάλογα με τον τόνο της ενημέρωσης, λαμβάνοντας υπόψη την υποχώρηση της τιμής της μετοχής κατά περίπου 10% από τις πρόσφατες κορυφές και το γεγονός ότι η πλευρά των αγοραστών μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερα από την πλευρά των πωλητών, το επίπεδο αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την αγορά και να στηρίξει τη μετοχή”, έγραψαν οι αναλυτές.

“Εμμένουμε στο σενάριο της “ήπιας προσγείωσης” για το FY24E και εκλαμβάνουμε αυτή την ενημέρωση ως ένδειξη ότι αυτή παραμένει η πιο πιθανή μορφή των πραγμάτων που έρχονται. Πηγαίνοντας στο 2Q24E – και ακόμη περισσότερο στο 2H24E – οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνουν σημαντικά ευκολότερες, εγκαινιάζοντας υψηλότερη ανάπτυξη”, προσθέτουν, επαναλαμβάνοντας την αξιολόγηση Outperform για τη μετοχή της LVMH.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs μοιράστηκαν παρόμοια αισιόδοξα σχόλια, λέγοντας ότι η LVMH σημείωσε “σταθερή απόδοση” στο τρίμηνο, παρά τη “δύσκολη βάση σύγκρισης και το βασικό θετικό κατά την άποψή μας είναι ότι η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι το κινεζικό σύμπλεγμα αυξήθηκε κατά +10% cFX στο τέταρτο τρίμηνο στο πλαίσιο των F&L”

“Με την αδυναμία στις εγχώριες δαπάνες (-6% για τον όμιλο Ασίας-Πακιστάν), αυτό καταδεικνύει την την όρεξη των καταναλωτών να αγοράζουν υψηλής ποιότητας διακριτικά αγαθά ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό”, πρόσθεσε η Goldman.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο