Πτώση για το πετρέλαιο μετά από 5 μέρες ανόδου

Διέκοψαν το ανοδικό τους σερί οι τιμές του πετρελαίου μετά από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών, καθώς απροσδόκητα μικρή υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων ευνόησαν στις πωλήσεις.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του Brent ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,9% ή 72 σεντς και είδε την τιμή του να κλείνει στα 82,92 δολ. το βαρέλι.

Παρομοίως, το αμερικανικό αργό WTI είδε το δικό του συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 85 σεντς ή 1,1% και έκλεισε με την τιμή του στα 78,78 δολ. το βαρέλι.

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές έχουν λάβει σημαντική στήριξη από την υποβάθμιση των προβλέψεων για την προσφορά πετρελαίου στο δεύτερο εξάμηνο, ωστόσο η μη αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα έδειξε να περιορίζει την επενδυτική διάθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IEA, την εβδομάδα έως τις 21 Ιουλίου τα εμπορεύσιμα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 600.00 βαρέλια, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν σημαντικά μεγαλύτερη μείωση κατά 4,4 εκατ. βαρέλια.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τη νέα αύξηση επιτοκίων που ανακοίνωσε σήμερα η Fed, κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%) όπως περίμενε η αγορά, οδηγώντας το κόστος δανεισμού στη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών (από το 2001).

Ουσιαστικά, αυτό που αναχαίτισε τους αγοραστές ήταν η πρόθεση “να κάνει περισσότερες κινήσεις” σύσφιξης εφόσον χρειαστεί, όπως εκφράστηκε διά στόματος του διοικητής της Τζέι Πάουελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο