Πτώση στις πωλήσεις της Mercedez-Benz στο Q2

Mercedez Benz

Η Mercedes-Benz σημείωσε πτώση 6% στις πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία υποχώρησε, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία την Τετάρτη, υποσχόμενη να καλύψει το χαμένο έδαφος με βελτιωμένη διαθεσιμότητα και λανσαρίσματα στην αγορά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι πούλησε 600.100 αυτοκίνητα και φορτηγά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Από αυτά, τα 51.000 ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, αντιπροσωπεύοντας πτώση 23% από έτος σε έτος.


«Η αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων επιβραδύνθηκε σε βασικές αγορές, ενώ η εταιρεία επικεντρώθηκε στην υγιή ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον αγοράς που χαρακτηρίζεται από μεγάλες εκπτώσεις», ανέφερε η Mercedes σε δήλωσή της.


Ανέφερε ότι ο τομέας των αυτοκινήτων της αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της βελτιωμένης διαθεσιμότητας προϊόντων και των λανσαρισμάτων στην αγορά.


Η ανταγωνίστρια BMW (ETR:BMWG) ανακοίνωσε μείωση 1,3% στις συνολικές πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 22,2%.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο