Πτωτικά σημάδια για την αγορά πετρελαίου- Εκθεση του ΑΙΠ έδειξε αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Το πετρέλαιο υποχωρεί καθώς έκθεση δείχνει την διόγκωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ
Το πετρέλαιο επέκτεινε τις απώλειες μετά από έκθεση του κλάδου που έδειξε αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, προσθέτοντας πτωτικά σημάδια για την αγορά.

Το Brent υποχώρησε για τρίτη συνεδρίαση προς τα 82 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate υποχώρησε κοντά στα 78 δολάρια. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (ΑΙΠ) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν. Εάν επιβεβαιωθεί από τα επίσημα στοιχεία την Τετάρτη, θα είναι το πρώτο κέρδος αυτού του μήνα.

πετρέλαιο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου εξακολουθούν να είναι υψηλότερα φέτος λόγω των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+, αλλά ορισμένα μέτρα της αγοράς αρχίζουν να δείχνουν αδυναμία. Το άμεσο spread για το Brent πλησιάζει σε μια πτωτική δομή contango, η οποία θα σηματοδοτούσε άφθονη προσφορά.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη είναι αδύναμα», δήλωσε ο Gao Jian, αναλυτής της Qisheng Futures Co. με έδρα το Shandong, προσθέτοντας ότι οι traders θα επικεντρωθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+, η οποία «θα καθορίσει την πορεία» για την αγορά το δεύτερο εξάμηνο.

πετρέλαιο

Η ομάδα παραγωγών έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις αρχές Ιουνίου και αναμένεται μια μετακύλιση των υφιστάμενων περιορισμών της προσφοράς από τους περισσότερους παρατηρητές της αγοράς που ερωτήθηκαν από το Bloomberg. Ο όμιλος διατηρεί περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως εκτός σύνδεσης φέτος.

Άλλες μετρήσεις που δείχνουν αδυναμία περιλαμβάνουν το Brent DFL ένα μέτρο του Brent σε σχέση με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και το Brent-Dubai EFS. Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν επίσης μειώσει τα στοιχήματά τους για την αύξηση των τιμών.

***********

DIABASTE KI AYTO

Types of Crude Oil: Heavy vs Light, Sweet vs Sour, and TAN count

πετρέλαιο

https://kimray.com/training/types-crude-oil-heavy-vs-light-sweet-vs-sour-and-tan-count

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο