Πτωτικές οι τάσεις σε χρυσό και στα υπόλοιπα μέταλλα

Aπώλειες ο χρυσός, δεχόμενος πίεση από την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων καθώς πλησιάζει η επόμενη συνεδρίαση της Fed.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού έκλεισε στα 1.958,4 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 1,2% ή 23,1 δολαρίων, καταγράφοντας το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 30 Μαΐου.

Πτωτικές ήταν οι τάσεις και στα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι να υποχωρεί κατά 0,6% στα 23,52 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα έχασε 1,4% στα 1.024,6 δολ. το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 1,7% στα 1.387,9 δολ. και ο χαλκός υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,3% στα 3,76 δολ. η λίβρα.

Σύμφωνα με τον Λούκα Οτουνούγκα της FXTM, δεδομένου του πώς μπήκε η αγορά χρυσού στην εβδομάδα παύσης δηλώσεων από τους αξιωματούχους της Fed και ότι δεν αναμένονται νέα οικονομικά στοιχεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο χρυσός “θα μπορούσε να μείνει παγιδευμένος σε στενό εύρος”.

Περαιτέρω πίεση σήμερα στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε η ενίσχυση των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων, που είθισται να λειτουργούν ανταγωνιστικά για το χρυσό λόγω της σταθερής επιστροφής της επένδυσης που προσφέρουν.

Ο Ντέηβιντ Μέρτζερ της High Ridge Futures επισημαίνει ότι “οι αποδόσεις έχουν παραμείνει σχετικά αυξημένες, συντηρώντας κάποιες πιέσεις στην αγορά χρυσού”, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο “είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι το κύριο σημείο εστίασης”.

Όπως δείχνουν και τα σχετικά futures για τα επιτόκια της Fed, η αγορά δίνει πιθανότητες 70% να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη Τετάρτη, για πρώτη φορά εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο.

“Ωστόσο, εάν οι αριθμοί για τον πληθωρισμό παραμείνουν εξαιρετικά αυξημένοι, θα μπορούσαμε να δούμε μια αλλαγή στις outlook”, προσθέτει ο Μέρτζερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο