Ράλι για την «μυστηριώδη» μετοχή που αγόρασε ο Warren Buffett

Chubb

Η ασφαλιστική εταιρεία περιουσίας-ατυχημάτων Chubb Ltd. ήταν η μυστηριώδης μετοχή που αγοράστηκε από την Berkshire Hathaway Inc. τα τελευταία τρίμηνα, σύμφωνα με ρυθμιστική κατάθεση την Τετάρτη από τον όμιλο που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett.

Οι μετοχές της Chubb αυξήθηκαν περισσότερο από 8% στις after hour συναλλαγέςς.

Berkshire Hathaway BRK. Α, +0,58% BRK. Ο B, +0,61% κατείχε περισσότερες από 25,9 εκατομμύρια μετοχές της Chubb CB, -0,08% στις 31 Μαρτίου, μερίδιο αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με κατάθεση 13-F στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι μεγάλοι επενδυτές υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις μακροπρόθεσμες μετοχές τους και ορισμένα δικαιώματα προαίρεσης από το τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου. Οι καταθέσεις πρέπει να υποβληθούν 45 ημέρες μετά το τέλος του τριμήνου.

Οι μετοχές της Chubb έχουν σημειώσει ράλι 12% από την αρχή του έτους, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 252,97 δολάρια.

Οι μετοχές της Chubb είναι πιθανό να αυξηθούν το πρωί της Πέμπτης “καθώς οι επενδυτές αντιδρούν σε αυτά τα νέα και εικάζουν εάν η Berkshire θα διατηρήσει μετοχικό μερίδιο στην CB ή θα επιδιώξει μια οριστική εξαγορά”, δήλωσε η Cathy Seifert, αναλύτρια της CFRA, σε σημείωμα.

Το μετοχικό μερίδιο της Berkshire της δίνει έκθεση σε έναν από τους υποομίλους του χρηματοπιστωτικού τομέα με τις καλύτερες επιδόσεις σε αποτίμηση κάτω από τους ομοτίμους, ανέφερε. “Δεν μπορούμε να υποθέσουμε εάν η Berkshire θα επιδιώξει μια οριστική εξαγορά της CB, αλλά σημειώνουμε ότι τα επιχειρηματικά μείγματα είναι εξαιρετικά συμπληρωματικά”, έγραψε ο Seifert.

Η Berkshire είχε προηγουμένως λάβει άδεια να διατηρήσει εμπιστευτικές τις λεπτομέρειες μιας ή περισσότερων από τις συμμετοχές της κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η Berkshire τροποποίησε αυτές τις προηγούμενες καταθέσεις για να αποδείξει ότι κατείχε μετοχές της Chubb. Το μερίδιο στο τέλος του πρώτου τριμήνου αντιπροσώπευε το 2% του χαρτοφυλακίου της Berkshire.

Ο Buffett δεν ρωτήθηκε για το μυστήριο που κρατούσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ερωτήσεων και απαντήσεων στην ετήσια συνάντηση της Berkshire στις 4 Μαΐου. Η Berkshire αποκάλυψε τότε ότι είχε μειώσει τις συμμετοχές της στην Apple Inc. AAPL, +1,22% και είχε ξεφορτωθεί ολόκληρο το μερίδιό της στην Paramount Global PARAA, -1,14% με ζημία.

Η κατάθεση 13-F έδειξε ότι η Berkshire μείωσε τις συμμετοχές της Apple κατά περισσότερες από 116 εκατομμύρια μετοχές ή σχεδόν 13%. Η Apple παραμένει η μεγαλύτερη συμμετοχή της Berkshire, μετακινούμενη από λίγο πάνω από το 50% του χαρτοφυλακίου του ομίλου σε περίπου 40%. Ο Buffett δήλωσε στις 4 Μαΐου ότι η Apple πιθανότατα θα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή της Berkshire στο τέλος του έτους.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο