Ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Memorial ceremony for British Labour party MP Jo Cox in Trafalgar Square,London, Britain on June 22, 2016

χρηματιστήρια

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο εξόρυξης να σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο.

χρηματιστήρια χρηματιστήρια

Παρά τα θετικά πρόσημα που που επικρατούσαν στο πρώτο μισό της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της ικανοποίησης των επενδυτών από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Βρετανία, η ανακοίνωση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ οδήγησε σε αρνητικό έδαφος τους ευρωπαϊκούς δείκτες στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης.

Οι γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου οδήγησαν σε μια σαρωτική νίκη για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και η UBS εξετάζει τις πιθανές συνέπειες αυτού του αποτελέσματος.


Μέχρι τις 04:40 ET, οι Εργατικοί, με επικεφαλής τον Keir Starmer, είχαν κερδίσει 411 από τις 650 έδρες στο κοινοβούλιο, δίνοντάς τους μια μεγάλη πλειοψηφία με λίγες έδρες να μην έχουν ακόμη ανακηρυχθεί, τερματίζοντας 14 χρόνια συχνά ταραχώδους κυβέρνησης των Συντηρητικών.


Με τις εκλογές εκτός δρόμου, η εστίαση είναι πιθανό να μετατοπιστεί στις δημοσιονομικές προοπτικές, ανέφεραν αναλυτές της UBS, σε σημείωμα.


«Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις δημοσιονομικές προοπτικές ως τον βασικό μετεκλογικό κίνδυνο. Δεδομένων των σχετικά μέτριων δεσμεύσεων δαπανών (περίπου 0,4% του ΑΕΠ ετησίως) που περιγράφονται στο μανιφέστο και του πολύ στενού δημοσιονομικού χώρου, βλέπουμε περιορισμένο κίνδυνο μεγάλων δημοσιονομικών δωρεών βραχυπρόθεσμα», ανέφερε η UBS.

Ωστόσο, δεδομένης της δέσμευσης των Εργατικών να μην αντιστρέψουν τις πρόσφατες περικοπές φόρου εισοδήματος και τις δεσμεύσεις δαπανών που περιγράφονται στο μανιφέστο, καθώς και τους δυνητικά δύσκολο να επιτευχθούν στόχοι εσόδων, η αβεβαιότητα γύρω από τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές προοπτικές είναι πιθανό να συνεχιστεί. (περισσότερα εδώ)

Στα κυριότερα μακροοικονομικά νέα:

Στην Βρετανία, ο δείκτης τιμών κατοικιών Halifax για τον μήνα Ιούνιο υποχώρησε 0,2% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,2% από σταθερός τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένο από το -0,1%).

Στην Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή για τον μήνα Μάιο υποχώρησε 2,5% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,2% και αύξησης 0,1% τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένο από το -0,1%).

Στην Γαλλία, η βιομηχανική παραγωγή για τον μήνα Μάιο υποχώρησε 2,1% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για πτώση 0,6% και αύξησης 0,6% τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένο από το 0,5%).

Στην ευρωζώνη, οι λιανικές πωλήσεις για τον μήνα Μάιο ενισχύθηκαν 0,1% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,2% και υποχώρησης 0,2% τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένο από το -0,5%), ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν 0,3% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,1% και αύξησης 0,6% το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 516,74 μονάδες με πτώση 0,15%.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στις 18.475,50 μονάδες με άνοδο 0,12%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία κέρδη 1,25%, με το σήμα να διατηρείται σε strong buy, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 18.490 μονάδες και την στήριξη στις 18.152 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.205,21 μονάδες με πτώση 0,44%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία κέρδη 0,41%, με το σήμα να παραμένει σε strong buy, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 8.286 μονάδες και την στήριξη στις 8.048 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 7.672,58 μονάδες με πτώση 0,30%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία κέρδη 2,52%, με το σήμα να διατηρείται σε buy, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 7.774 μονάδες και την στήριξη στις 7.423 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Recommendations

ENEL: Javier Garrido from JP Morgan retains his positive opinion on the stock with a Buy rating. The target price is unchanged at EUR 8.10.

DWS: Angeliki Bairaktari from JP Morgan retains his Neutral opinion on the stock. Previously set at EUR 40.00, the target price has been slightly modified to EUR 39.10.

Heidelberg Materials: Already positive, the research from JP Morgan and its analyst Elodie Rall still consider the stock as a Buy opportunity. The target price remains set at EUR 108.

Heidelberg Materials: In a research note, UBS analyst Gregor Kuglitsch has maintained his recommendation on the stock with a Neutral rating. The target price is unchanged and still at EUR 105.

Hermes: Analyst Chiara Battistini from JP Morgan research gives the stock a Neutral rating. The target price remains set at EUR 2160.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο