Ρεκόρ ρευστότητας $189 δισ. για τη Berkshire Hathaway του Μπάφετ

Το ρευστό το οποίο έχει συσσωρεύσει η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ εκτινάχτηκε στα 189 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς η επενδυτική εταιρεία του «μάγου της Ομάχα» συνεχίζει να «ξεφορτώνεται» μετοχές.

Το τεράστιο «μαξιλάρι» ρευστότητας στο οποίο «κάθεται» ο επενδυτικός κολοσσός καταδεικνύει τη δυσκολία του Μπάφετ και της ομάδας του να βρουν αξιόλογες επενδύσεις.

Berkshire Hathaway

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η εταιρεία αποκάλυψε ότι πούλησε λίγο κάτω από 20 δισ. δολάρια μετοχές τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ αγόρασε μόλις 2,7 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο.

Ως αποτέλεσμα, η αξία του χαρτοφυλακίου μετοχών της Berkshire Hathaway υποχώρησε στα 336 δισ. δολάρια από 354 δισ. δολάρια στο τέλος του έτους.

Berkshire Hathaway

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας πραγματοποίησαν άλμα 39% σε σχέση με πέρυσι στα 11,2 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 12,7 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 64% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, η επενδυτική εταιρεία επωφελήθηκε από τα υψηλά επιτόκια της Fed, καθώς αποκόμισε 1,9 δισ. δολάρια καθαρά κέρδη από τόκους από το «βουνό» ρευστότητας που έχει συσσωρεύσει, το οποίο είναι ως επί το πλείστον τοποθετημένο σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, η Berkshire Hathaway ανέφερε ότι η αξία της συμμετοχής της στην Apple ανέρχεται σε 135,4 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 790 εκατομμύρια μετοχές. Αυτό σηματοδοτεί πτώση 13% στο μερίδιο της στην Apple, η οποία ωστόσο παραμένει η μεγαλύτερη επένδυσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο