Ρεκόρ σημείωσε η ημερήσια κατανάλωση ενέργειας στο Τέξας

ενέργειας

Η ημερήσια κατανάλωση ενέργειας στο Τέξας σημείωσε ρεκόρ για τον μήνα Μάιο την Κυριακή, δήλωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου της πολιτείας, για τέταρτη φορά αυτόν τον μήνα, καθώς σπίτια και επιχειρήσεις βάζουν φωτιά στα κλιματιστικά για να ξεφύγουν από ένα κύμα καύσωνα.

Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας (ERCOT), το οποίο διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας για 27 εκατομμύρια πελάτες, δήλωσε ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε στα προκαταρκτικά 73. 756 μεγαβάτ (MW) αργά την Κυριακή, η οποία θα ξεπεράσει το προηγούμενο υψηλό για τον μήνα Μάιο των 73.749 MW που τέθηκε το Σάββατο.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών αυτό το καλοκαίρι εν μέσω οικονομικής και πληθυσμιακής αύξησης στο Τέξας και αυξανόμενης ζήτησης ενέργειας από κέντρα δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη και εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η κορυφή όλων των εποχών του δικτύου ήταν 85.508 MW στις 10 Αυγούστου 2023.

Την Παρασκευή, η ERCOT δήλωσε ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά με αρκετή διαθέσιμη προσφορά για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση όλη την εβδομάδα.

Η αυξημένη ζήτηση έχει ωθήσει τις τιμές υψηλότερα με την ισχύ επόμενης ημέρας για μία ώρα το βράδυ της Κυριακής να αυξάνεται στα 1. 518 δολάρια ανά MWh, από 42,19 δολάρια ανά MWh για την ίδια ώρα το Σάββατο.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας έσπασε το ημερήσιο ρεκόρ για το μήνα Μάιο δύο φορές πριν από αυτόν τον μήνα και έφτασε σε προκαταρκτικό επίπεδο 72.695 μεγαβάτ (MW) την Παρασκευή.

Η ERCOT προέβλεψε ότι η χρήση θα σπάσει το νέο ημερήσιο ρεκόρ του Μαΐου τη Δευτέρα, την αργία της Ημέρας Μνήμης, όταν προβλέπει κορύφωση πάνω από 76.500 MW.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο Χιούστον, τη μεγαλύτερη πόλη του Τέξας, θα φτάσουν τους 93 βαθμούς Φαρενάιτ (34 βαθμούς Κελσίου) την Κυριακή και θα αυξηθούν στους 99 F (37 C) την Ημέρα Μνήμης, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του AccuWeather. Το κανονικό υψηλό στο Χιούστον αυτή τη στιγμή του έτους είναι 88 F (31 C).

Ένα μεγαβάτ μπορεί συνήθως να τροφοδοτήσει περίπου 800 σπίτια σε μια κανονική μέρα, αλλά μόλις 250 σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στο Τέξας.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο