Σχόλια, επισημάνσεις και παρατηρήσεις από και για τον κόσμο των Αγορών

  • S&P 6.000; Γιατί το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς μπορεί να έχει περισσότερο χώρο για να τρέξει… Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα για το 2024, τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό μπορεί κάλλιστα να σημαίνουν περισσότερα καύσιμα για την ανοδική αγορά.

https://finance.yahoo.com/news/latest-inflation-data-provides-potential-for-even-greater-upside-in-the-stock-market-rally-100054916.html

******

Οι μετοχές της Adidas (ADDYY) υποχώρησαν 4% τη Δευτέρα, αφού η γερμανική μάρκα αθλητικών ειδών δήλωσε ότι ερευνά ισχυρισμούς για διαφθορά στην Κίνα μετά τη λήψη ανώνυμης επιστολής.

«Η Adidas λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς για πιθανές παραβιάσεις συμμόρφωσης και δεσμεύεται σαφώς να συμμορφώνεται με τους νομικούς και εσωτερικούς κανονισμούς και τα ηθικά πρότυπα σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε σε δήλωσή της.

Οι μετοχές της Adidas μειώθηκαν κατά 4% στα 216 ευρώ στις 1030 GMT. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά της

******

Το μεγαλύτερο βιομηχανικό συνδικάτο της Γερμανίας επιδιώκει αύξηση 7% για εκατομμύρια εργαζόμενους

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ παρακολουθεί τις αγορές μετά τη γαλλική αναταραχή

Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ: «Προσωπικά» ανησυχώ για την άνοδο της ακροδεξιάς
******

Η πολιτική αναταραχή της Γαλλίας οδήγησε το Παρίσι να χάσει τη θέση του ως η μεγαλύτερη αγορά μετοχών της Ευρώπης από το Λονδίνο, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την κατάκτηση αυτού του τίτλου από το Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Η ανακοίνωση-σοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για πρόωρες εκλογές πυροδότησε μια ήττα που εξαφάνισε περίπου 258 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των γαλλικών επιχειρήσεων την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές των τραπεζών Societe Generale SA, BNP Paribas SA και Credit Agricole SA όλοι μεγάλοι κάτοχοι κρατικού χρέους έχασαν περισσότερο από 10% η καθεμία.
  • Οι μετοχές στη χώρα αξίζουν τώρα συνολικά περίπου 3,13 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας οριακά από το Ηνωμένο Βασίλειο στα 3,18 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.
  • Ο δείκτης CAC 40 έχει διαγράψει όλα τα κέρδη του για το 2024 μια απότομη αντιστροφή από τα υψηλά ρεκόρ πριν από ένα μήνα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο