Σχόλιο Αγοράς από τον Νίκο Καυκά – Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Σχόλιο Αγοράς

Με ελαφρώς αρνητικό πρόσημο, αλλά στο υψηλά ημέρας έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ με τους Ευρωπαϊκούς δείκτες, από την άλλη, να κλείνουν έντονα αρνητικά.

  • Στις ΗΠΑ, τα πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία της  αγοράς εργασίας έδωσαν ώθηση στις μετοχές εκεί καθώς φαίνεται ότι η αγορά θεωρεί σχεδόν δεδομένη την 1η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο.

Ωστόσο, την εβδομάδα που ξεκινά και συγκεκριμένα την Τετάρτη θα έχουμε τα στοιχεία πληθωρισμού Μαρτίου στις ΗΠΑ, αλλά και τα πρακτικά της FED το ίδιο απόγευμα.

Την Πέμπτη, έχουμε την συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου δεν αναμένεται μείωση επιτοκίων, αλλά οι πληροφορίες που θα δοθούν θα λάβουν αυξημένη βαρύτητα από την επενδυτική κοινότητα.

  • Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τέλος της εβδομάδας δημοσιεύονται τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα Α΄ τριμήνου 2024 για τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού όπως WellsFargoJP MorganGoldman SachsBlackrockCitigroup.

Στο εσωτερικό, αναμένουμε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Δ΄ τριμήνου από Δεη και Φουρλή (Τρίτη μ.σ.) και ΑΔΜΗΕ την Πέμπτη π.σ.). Ο ΓΔΧΑ ΄κράτησε τις κρίσιμες στηρίξεις του, αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

  • Θετικό αναμένεται το άνοιγμα σύμφωνα και με τα ευρωπαϊκά  futures με στήριξη και από τα νούμερα της Γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής Φεβρουαρίου, τα οποία ήταν βελτιωμένα σε μηνιαία βάση (+2,1%).

Με εκτίμηση,

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο