Σχόλιο Αγοράς από τον Νίκο Καυκά (Παρασκευή 12 Απριλίου 2024)

Σχόλιο Αγοράς

Υποτονική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ όπως αποκαλύπτει και ο όγκος συναλλαγών, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες στην πλειοψηφία τους.

Αντιθέτως, στις ΗΠΑ καταγράφηκε σημαντική άνοδος των μετοχών με την αγορά να φαίνεται ότι επικεντρώνεται περισσότερο στα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν κατά 3.8% για τις συμμετέχουσες στον S&P 500 εισηγμένες το Ά τρίμηνο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην Ευρώπη, υπό αξιολόγηση θα τεθεί το επίπεδο των επιτοκίων τον Ιούνιο ανάλογα με τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες εβδομάδες. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα μεγέθη των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ που ανακοινώνουν σήμερα, αλλά και την Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα περιμένουμε το Α΄ τρίμηνο των CitigroupJP MorganWells Fargo και Blackrock.

Στο εσωτερικό, η αναζήτηση κατεύθυνσης στο εξωτερικό οδηγεί σε υψηλότερη μεταβλητότητα, ήτοι περιμένουμε να συνεχιστούν οι διακυμάνσεις στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ και οι δημοσιεύσεις των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων ολοκληρώνονται.

Με εκτίμηση,

 ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο