Σε αύξηση μισθών κατά 5,25% συμφώνησαν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις

μισθούς

Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις συμφώνησαν να αυξήσουν τους μισθούς κατά 5,25% φέτος, τη μεγαλύτερη αύξηση βάσει συγκρίσιμων στοιχείων από το 2013, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός όμιλος της χώρας Rengo.

Τα αποτελέσματα των μισθολογικών διαπραγματεύσεων που παρακολουθούνται στενά ανακοινώνονται σε διάφορα στάδια, στα οποία οι εταιρείες blue-chip είναι οι πρώτες που ολοκληρώνουν τις συνομιλίες τους στα μέσα Μαρτίου.

Η δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με το αποτέλεσμα των ετήσιων συνομιλιών για την εργασία την Παρασκευή άλλαξε ελάχιστα από το προκαταρκτικό ποσοστό του 5,28% πριν από μια εβδομάδα, υποδεικνύοντας την ισχύ της αύξησης των μισθών. Η συμφωνηθείσα αύξηση κατά 5,25% αντιστοιχεί σε μέση αύξηση 16.379 γιεν το μήνα.

Καθώς ορισμένες εταιρείες, ιδίως οι μικρές επιχειρήσεις, καταλήγουν σε συμφωνίες για τις αμοιβές κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, η μέση αύξηση των μισθολογικών αυξήσεων τείνει να γίνει μικρότερη από τον αρχικό γύρο, καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες ανακοινώσεις.

Περαιτέρω αποτελέσματα έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν στις 4 και 18 Απριλίου, όταν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους.

«Θα εξετάσουμε πόσο ευρεία είναι η τάση των αυξήσεων των μισθών σε συνάντηση στις 4 Απριλίου», δήλωσε ο Ακίρα Νιντάιρα, ανώτερος αξιωματούχος της Rengo σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός Fumio Kishida δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει σε αυξήσεις μισθών για να φτάσει στις μικρότερες και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 99,7% όλων των επιχειρήσεων και περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού της Ιαπωνίας, αλλά πολλές δεν έχουν την τιμολογιακή δύναμη για να μετακυλήσουν υψηλότερο κόστος στους πελάτες.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο