Σε αναστολή οι μετοχές της Country Garden

country garden

Η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας, Country Garden, δήλωσε τη Δευτέρα ότι επέλεξε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αφού καθυστέρησε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το 2023, καθώς συνεχίζει να παλεύει με την πτώση στην κινεζική αγορά ακινήτων.

Η υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων δήλωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι απαιτούν είτε να δημοσιεύσει τις μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της στην τρέχουσα μορφή τους είτε να σταματήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της.

Σε δήλωσή της, η Country Garden 2007, +1,04% δήλωσε ότι είχε ζητήσει να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο από τις 9:00 π. μ. στις 2 Απριλίου, ενώ συλλέγει πρόσθετες πληροφορίες για να διασφαλίσει ότι οι οικονομικές καταστάσεις της είναι ακριβείς ενόψει της αστάθειας στον τομέα ακινήτων της Κίνας.

Η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της προκειμένου να «συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για να κάνει τις κατάλληλες λογιστικές εκτιμήσεις» και να διασφαλίσει ότι οι δηλώσεις της «αντικατοπτρίζουν εύλογα τις αλλαγές στον κλάδο» ενόψει της «συνεχούς αστάθειας».

“Λόγω της συνεχούς μεταβλητότητας του κλάδου, το λειτουργικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο Όμιλος γίνεται όλο και πιο περίπλοκο”, ανέφερε η Country Garden σε κατάθεση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Country Garden πρόκειται να συνεχιστεί όταν η εταιρεία δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις της για ολόκληρο το έτος 2023. Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει τώρα να δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της το συντομότερο δυνατό, χωρίς να δώσει προθεσμία, καθώς συνεργάζεται με τον ελεγκτή PwC.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Market Intelligence είχαν προβλέψει ότι η Country Garden θα δει σημαντική διεύρυνση των απωλειών της στα 44,80 δισεκατομμύρια ¥ (6,21 δισεκατομμύρια δολάρια) για ολόκληρο το έτος 2023, σε σύγκριση με τις απώλειες 6,05 δισεκατομμυρίων ¥ που σημείωσε για ολόκληρο το έτος 2022.

Η Country Garden έχει γίνει κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ένα από τα πιο σημαντικά θύματα της πτώσης στην αγορά ακινήτων της Κίνας που έχει αφήσει μια σειρά από κορυφαίες εταιρείες ακινήτων της χώρας να μην μπορούν να πληρώσουν τα διεθνή χρέη τους.

Η πτώση της αγοράς ακινήτων της Κίνας ξεκίνησε το 2021, όταν η κινεζική κυβέρνηση εισήγαγε νέους κανόνες με στόχο να χαλιναγωγήσει τους υπερχρεωμένους κατασκευαστές ακινήτων επιβάλλοντας νέους περιορισμούς στα επίπεδα χρέους τους, γεγονός που με τη σειρά του τους άφησε ανίκανους να ολοκληρώσουν προπωλημένα σπίτια.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία με έδρα το Γκουανγκντόνγκ δήλωσε ότι η μείωση των πωλήσεων την είχε αφήσει ανίκανη να αποπληρώσει τόκους ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (60 εκατομμύρια δολάρια) και προειδοποίησε ότι οι «δυσμενείς συνθήκες της αγοράς» θα μπορούσαν να την αφήσουν ανίκανη να πληρώσει τα διεθνή χρέη της στο μέλλον.

Η Country Garden, η οποία ιδρύθηκε από τον Yang Guoqiang το 1992 που έγινε δισεκατομμυριούχος, είχε χρέος αξίας 192 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Ιουνίου 2023, καθιστώντας την μία από τις πιο υπερχρεωμένες εταιρείες ακινήτων της Κίνας, μαζί με την Evergrande που οφείλει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο