Σε ανοδικό κλίμα κινήθηκε η τιμή του χρυσού σήμερα Παρασκευή 10.5.2024

χρυσού

Σε ανοδικό κλίμα κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, με ώθηση από τα ασθενέστερα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε περίπου 1% στα 2.368,36 δολάρια η ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 1,5% στα 2.375,40 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρυσός κέρδισε περισσότερο από 1% την Πέμπτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας για τις μισθοδοσίες και τα στοιχεία της Πέμπτης για τις αρχικές αιτήσεις παρείχαν στήριξη, δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures.

“Οι ανησυχίες για την κατάσταση της απασχόλησης είναι συχνά η πρώτη ρωγμή στην οικονομία και θα μπορούσαν να επισπεύσουν την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed”, πρόσθεσε ο Streible.

Οι αγορές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να χαλαρώνει μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν γενικά να αυξάνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, δεδομένου ότι δεν πληρώνονται τόκοι.

Οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού και τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις τιμές του χρυσού και του ασημιού.

“Εάν την επόμενη εβδομάδα έχουμε καυτά στοιχεία ή ακόμη και σχετικά θερμά στοιχεία για τον πληθωρισμό, αυτό θα μετριάσει οποιεσδήποτε αντιλήψεις ότι η Fed μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια ήδη από τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής αγοράς της Kitco.

Σε άλλα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε 0,2% στα 28,28 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 1,9% στα 997,75 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 977,75 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο