Σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, οι Έλληνες δεν είναι τόσο γερά ποτήρια τελικά

Η κατανάλωση αλκοόλ, εμφανίζεται μετρημένη, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού που εκπόνησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ διαφοροποιείται μεν κάπως ανάλογα με το φύλο, παραμένοντας δε σε χαμηλά ποσοστά, ήτοι 11,8% στους άνδρες και 2,5% στις γυναίκες. Η συντριπτική πλειονότητα (60,1%) δεν καταναλώνει καθόλου αλκοόλ από Δευτέρα έως Πέμπτη με το ισορροπημένο μοτίβο κατανάλωσης να αφορά και στον αριθμό των ποτών όσων καταναλώνουν, αποδεικνύοντας ότι η κουλτούρα της συχνής και βαριάς κατανάλωσης του εξωτερικού δεν έχει περάσει στην ελληνική κοινωνία.

Για του λόγου το αληθές, από όσους καταναλώνουν αλκοόλ από Δευτέρα έως και Πέμπτη, οι 7 στους 10 (67,0%) δηλώνουν ότι καταναλώνουν 1 ποτό την ημέρα, το ίδιο με το 53,0% που καταναλώνει από Παρασκευή έως και Κυριακή. 2 έως 3 ποτά τις καθημερινές δήλωσε ότι καταναλώνει το 26,8%, ενώ για το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή, που ο κόσμος βγαίνει περισσότερο, το ποσοστό φτάνει το 39,5%.

Οι Έλληνες δεν επιλέγουν το “binge drinking”

Τέλος, αναφορικά με την κατανάλωση 6 ή περισσότερων αλκοολούχων ποτών σε μία περίσταση (π.χ. σε βραδινή έξοδο, σε πάρτι, σε γεύμα, μόνος στο σπίτι κ.λπ.), αυτό δηλαδή που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι περιγράφουν ως “binge drinking”, 3 στους 10 δήλωσαν ότι κατανάλωσαν τη συγκεκριμένη ποσότητα σε μία μόνο περίσταση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, 4 στους 10 ότι δεν κατανάλωσαν ποτέ 6 ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά σε μία περίσταση κατά το αντίστοιχο διάστημα και οι υπόλοιποι 3 ότι δεν έχουν ποτέ στη ζωή τους (και όχι μόνο τους τελευταίους 12 μήνες) καταναλώσει 6 ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά σε μία περίσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο