Σε απολύσεις προχωρά η Citigroup

Citigroup

Η Citigroup θα ξεκινήσει σύντομα απολύσεις στο πλαίσιο της εταιρικής αναμόρφωσης της CEO Jane Fraser, σύμφωνα με το CNBC.

Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις περικοπές θα ενημερωθούν από την Τετάρτη, ενώ νέες απολύσεις θα ανακοινώνονται καθημερινά μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης.

Οι επηρεαζόμενοι θα περιλαμβάνουν προϊσταμένους προσωπικού, διευθύνοντες συμβούλους και ορισμένους υπαλλήλους χαμηλότερου επιπέδου, δήλωσαν οι άνθρωποι. Οι περικοπές θα επεκταθούν σε περισσότερους υπαλλήλους μέχρι τον Φεβρουάριο, πρόσθεσαν.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Φρέιζερ σε υπόμνημα της 13ης Σεπτεμβρίου. Ανακοίνωσε πέντε νέα τμήματα των οποίων οι επικεφαλής αναφέρονται απευθείας σε αυτήν, με αποτέλεσμα την αποχώρηση μιας χούφτας ανώτερων στελεχών. Η επόμενη φάση των διαταραχών θα “ανακοινωθεί και θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου” και οι “τελικές αλλαγές” θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024, δήλωσε τότε η Φρέιζερ.

Η Φρέιζερ δέχεται πιέσεις για να βελτιώσει τη Citigroup, η οποία έχει βυθιστεί σε πτώση των μετοχών της, καθώς το προσωπικό και τα έξοδα έχουν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια. Η διευθύνουσα σύμβουλος, η οποία ανέλαβε τον Μάρτιο του 2021, βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς αντιμετωπίζει τον έντονο σκεπτικισμό των επενδυτών ότι η τράπεζα μπορεί να επιτύχει τους στόχους απόδοσης που περιέγραψε πέρυσι.

Οι εργαζόμενοι που έχασαν τους ρόλους τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις και η Citigroup θα προσφέρει αποζημίωση όπου είναι επιλέξιμη, δήλωσε ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας στους εργαζομένους τον περασμένο μήνα.

Η πλήρης έκταση των περικοπών θέσεων εργασίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά οι διευθυντές και οι σύμβουλοι που εργάζονται στο έργο – γνωστό εσωτερικά με την κωδική ονομασία “Project Bora Bora” – έχουν συζητήσει απολύσεις τουλάχιστον του 10% των εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις, ανέφερε το CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Τα νέα οργανογράμματα της Citigroup έχουν δημιουργηθεί και οι διευθυντές αποφασίζουν τώρα ποιοι υπάλληλοι θα διατηρηθούν και ποιοι θα μείνουν εκτός, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Οι εργαζόμενοι έχουν συρρεύσει στις εσωτερικές πλατφόρμες συνομιλίας με ερωτήσεις σχετικά με τις επικείμενες περικοπές, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι αρνήθηκαν να ταυτοποιηθούν μιλώντας για θέματα προσωπικού.

Μια εκπρόσωπος της Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει την Τετάρτη πέραν της δήλωσης που προσέφερε προηγουμένως στο CNBC:

“Αναγνωρίσαμε ότι οι ενέργειες που αναλαμβάνουμε για την αναδιοργάνωση της εταιρείας περιλαμβάνουν ορισμένες δύσκολες, επακόλουθες αποφάσεις, αλλά είναι τα σωστά βήματα για την ευθυγράμμιση της δομής μας με τη στρατηγική μας και την υλοποίηση του σχεδίου που μοιραστήκαμε στην Ημέρα Επενδυτών του 2022”

Πηγή: www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο