Σε νέο υψηλό η αναφορά του όρου “Artificial Intelligence” στις τηλεδιασκέψεις του α’ τριμήνου

Σε νέο υψηλό η αναφορά του όρου “Artificial Intelligence” στις τηλεδιασκέψεις του α’ τριμήνου

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence), η factset πραγματοποίησε αναζήτηση στις τηλεδιασκέψεις, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2024 από τις 15 Μαρτίου έως τις 23 Μαΐου 2024, του όρου “AI”. Από αυτές τις εταιρείες, οι 199 ανέφεραν τον όρο “AI” κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, αριθμός πολύ πάνω από τον μέσο όρο της 5ετίας με 80 εταιρείες και των 10 ετών με μόλις 50 εταιρείες. Λογικό ακούγεται, θα μου πείτε!

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός εταιρειών του S&P 500 που αναφέρουν “AI” σε τηλεδιασκέψεις τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων από το 2014, που η factset έχει πραγματοποιήσει από εκείνη τη χρονιά. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 182, το οποίο σημειώθηκε το β’ τρίμηνο του 2023.

Για αυτές τις 199 εταιρείες, ο μέσος αριθμός που αναφέρθηκε το “AI” στις τηλεδιασκέψεις ήταν 11 φορές, ενώ ο μέσος αριθμός που αναφέρθηκε το “AI” στις τηλεδιασκέψεις ήταν 5 φορές. Ο όρος “AI” αναφέρθηκε 95 φορές στην τηλεδιάσκεψη της Meta Platforms, 86 φορές της NVIDIA και 74 φορές σε αυτήν της Microsoft.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κλάδος της πληροφορικής έχει τον μεγαλύτερο αριθμό, καθώς το 91% των εταιρειών αναφέρθηκαν στον όρο “AI”. Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι η αναφορά στον όρο “AI” δεν είναι σημειολογική, αλλά εμφανίζεται ως ο λόγος που τα έσοδα, π.χ., της εταιρείας Microsoft έχουν αυξηθεί.

Ο CEO της Microsoft ανέφερε ότι το Azure συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο αγοράς, καθώς οι πελάτες χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες και τα εργαλεία της Microsoft για να δημιουργήσουν τις δικές τους λύσεις AI. Επίσης επισήμανε τη στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με το OpenAI, καθώς περισσότερο από το 65% των εταιρειών του Fortune 500 χρησιμοποιεί τώρα την υπηρεσία Azure OpenAI.

Όλα δείχνουν ότι το μέλλον τούς ανήκει, οι αποτιμήσεις ωστόσο δεν παύουν να είναι αρκετά “τσιμπημένες”, με την αύξηση των κερδών σε αρκετές περιπτώσεις να μη δικαιολογεί τους δείκτες υψηλούς αποτίμησης.

Artificial IntelligenceΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΡΙΓΓΑΣ

Εφημερίδα Κεφάλαιο (ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο