Σε ποιες κινεζικές εταιρείες αναμένεται να απαγορεύσουν τις εισαγωγές οι ΗΠΑ

Κίνα

CATL Gotion High Tech

Οι κινεζικές εταιρείες μπαταριών CATL και Gotion High Tech θα πρέπει να προστεθούν αμέσως σε έναν κατάλογο απαγόρευσης εισαγωγών, δήλωσε μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, ισχυριζόμενοι ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τους χρησιμοποιούν καταναγκαστική εργασία, ανέφερε η Wall Street Journal την Πέμπτη.

Οι νομοθέτες ζήτησαν η CATL και η Gotion, οι οποίες έχουν δεσμούς με τη Ford (NYSE:F) και τη Volkswagen (ETR:VOWG_p), να προστεθούν σε αυτό που είναι γνωστό ως κατάλογος οντοτήτων βάσει του νόμου για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων, ανέφερε η έκθεση.

Σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, ο Gotion δήλωσε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η εταιρεία «χρησιμοποιεί ή σχετίζεται με καταναγκαστική εργασία είναι αβάσιμος και απολύτως ψευδής», προσθέτοντας ότι η επιλογή των εταίρων βασίζεται σε «αυστηρούς μηχανισμούς αναθεώρησης και κριτήρια αξιολόγησης».

Ο κατάλογος περιορίζει την εισαγωγή αγαθών που συνδέονται με αυτό που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει ως συνεχιζόμενη γενοκτονία των μειονοτήτων στην περιοχή Xinjiang της Κίνας.

Η Ford, η Volkswagen και η CATL δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο