Σε ποιες μετοχές αύξησε την θέση του ο Michael Burry

JD.com

Η επενδυτική εταιρεία του Michael Burry διπλασίασε τα στοιχήματα της στην JD.com Inc και την Alibaba Group Holding Ltd. το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι κινεζικές μετοχές έπιασαν πάτο.

Η JD.com ήταν η κορυφαία συμμετοχή της Scion Asset Management αφού η εταιρεία αύξησε το μερίδιό της στον φορέα ηλεκτρονικού εμπορίου κατά 80% κατά τη διάρκεια της περιόδου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κατάθεση 13F. Alibaba ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη θέση της με συνολική αξία περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια, αφού η εταιρεία πρόσθεσε άλλες 50.000 μετοχές.

Ο Burry, που έγινε διάσημος από το βιβλίο The Big Short, επιστρέφει στις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας μετά την έξοδό του από αυτές κάποια στιγμή το 2023. Τα στοιχήματα φαίνεται να αποδίδουν, καθώς οι προσπάθειες των Κινέζων υπευθύνων χάραξης πολιτικής να ανακόψουν την πτώση και τα σημάδια βελτίωσης των κερδών προκαλούν ανάκαμψη στην προβληματική αγορά. Οι μετοχές της JD. com που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί περισσότερο από 16% φέτος, ενώ της Alibaba έχουν αυξηθεί περίπου 4,5%.

Τα αμερικανικά αποθετήρια έγγραφα της Baidu Inc. , τα οποία ο Burry πρόσθεσε ένα μικρό μερίδιο 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, εξακολουθούν να μειώνονται κατά 7% φέτος.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές έχουν κάνει μια προσεκτική επιστροφή στην κινεζική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι φθηνές αποτιμήσεις και η πολιτική στήριξη του Πεκίνου επέτρεψαν σε ορισμένους δείκτες αναφοράς μετοχών να βρυχηθούν στις ανοδικές αγορές. Η διατηρήσιμη αύξηση των κερδών θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της ανάκαμψης. Η Tencent Holdings Ltd. ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κερδών, ενώ η Alibaba ανακοίνωσε ασθενέστερη από την αναμενόμενη κερδοφορία.

Ο Burry, ο οποίος έγινε γνωστός προβλέποντας το στεγαστικό κραχ του 2008 στις ΗΠΑ, μπαινοβγαίνει στα τεχνολογικά στοιχήματά του στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Αγόρασε μετοχές της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη Alibaba and JD. com στα τέλη του 2022, καθώς η Κίνα έβγαινε από την πανδημία. Κατέληξε να κλείσει τις θέσεις του το δεύτερο τρίμηνο του 2023, μόνο για να τις ανοίξει ξανά μήνες αργότερα.

πηγή:www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο