Σε ποιες μετοχές «βλέπει» επενδυτικές ευκαιρίες η Goldman Sachs

μετοχές

Οι αμερικανικές μετοχές κυριαρχούν στο τοπίο των διεθνών αγορών για περισσότερα από 50 χρόνια και αυτό είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα. Αλλά έχουν γίνει πιο ακριβά τελευταία, ωθώντας ορισμένους επενδυτές να εξετάσουν το κυνήγι ευκαιριών στο εξωτερικό.

Η προσθήκη έκθεσης σε ξένες μετοχές πιθανότατα δεν θα προστατεύσει το χαρτοφυλάκιό σας από ένα selloff στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι παγκόσμιες αγορές μετοχών τείνουν να ανεβαίνουν και να πέφτουν μαζί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συναρπαστικές ευκαιρίες να βρεθούν, σύμφωνα με μια ομάδα στρατηγικών αναλυτών της Goldman Sachs Group με επικεφαλής τον Peter Oppenheimer, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής μετοχών της τράπεζας.


“Συνολικά, ενώ μας αρέσει η αγορά των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι η σχετική ανάπτυξή της βασίζεται σε ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία, πιστεύουμε επίσης ότι η αυξημένη γεωγραφική διαφοροποίηση είναι δικαιολογημένη”, έγραψε ο Oppenheimer και η ομάδα του σε πρόσφατη έκθεση.

“Με άλλα λόγια, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες εκτός των ΗΠΑ που πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος ενός παγκόσμιου διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου και δεν πρέπει να αγνοηθούν απλώς και μόνο επειδή η βάση και η τοποθεσία εισαγωγής τους είναι εκτός των ΗΠΑ”.

Οι επενδυτές που επιθυμούν να διαφοροποιηθούν μπορεί επίσης να θέλουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετατόπισης κάποιας έκθεσης μακριά από την τεχνολογία, τον πιο πολύτιμο τομέα στις παγκόσμιες αγορές. Οι μετοχές τεχνολογίας έχουν κυριαρχήσει στους δείκτες μετοχών σε όλο τον κόσμο. Και παρόλο που η συγκέντρωση είναι πιο ακραία στις ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ιαπωνία δεν είναι πολύ πίσω.

μετοχές

Έτσι, ο Oppenheimer και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει μια λίστα με «πρώην τεχνολογικούς συνθέτες» που προέρχονται από μια διαφορετική ομάδα χωρών και βιομηχανιών που, όπως υποδηλώνει το όνομα, αποκλείει τις μετοχές τεχνολογίας. Αυτές οι εταιρείες είναι όλες συνιστώσες μεγάλης κεφαλαιοποίησης του δείκτη MSCI All Country World Index XX:892400. Όλοι μοιράζονται μια σειρά από πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής κερδοφορίας, της χαμηλής ιστορικής μεταβλητότητας και των ισχυρών ισολογισμών.

Επίσης, έχουν σχεδόν συμβαδίσει με το Magnificent Seven και το GRANOLAS της Ευρώπης, διατηρώντας παράλληλα σημαντικά πιο ελκυστικές αποτιμήσεις.

μετοχές

Οι μετοχές στη λίστα της Goldman διαπραγματεύονται στα φθηνότερα επίπεδά τους από το 2016, όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα.

μετοχές

Διαπραγματεύονται επίσης με το χαμηλότερο ασφάλιστρο σε σχέση με την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά από το 2018, αν εξαιρέσει κανείς την αναταραχή του πανικού της αγοράς COVID-19 του 2020.

μετοχές

Ο κατάλογος περιλαμβάνει περισσότερες από 80 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Eli Lilly Co. LLY, +0,38%, Novo Nordisk NOVO. B, -1,02% και LVMH Moet Hennessy MC, +0,95%, όλοι εμφανίζονται κοντά στην κορυφή.

Οι μετοχές υγειονομικής περίθαλψης εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό, όπως και τα ονόματα των καταναλωτών, των βιομηχανιών και των υλικών από όλο τον κόσμο.

Δείτε την πλήρη λίστα παρακάτω:

μετοχές

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο