Σε συμφωνία PepsiCo και Carlsberg με «φόντο» την Britvic

Pepsico Carlsberg

Η Carlsberg (CSE:CARLb) δήλωσε τη Δευτέρα ότι η PepsiCo (NASDAQ:PEP) συμφώνησε να παραιτηθεί από μια αλλαγή της ρήτρας ελέγχου στις συμφωνίες εμφιάλωσης με την Britvic, ενδεχομένως αφαιρώντας ένα εμπόδιο από την πορεία της δανικής ζυθοποιίας να υποβάλει προσφορά για τη βρετανική εταιρεία.


Η κίνηση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την Carlsberg να αυξήσει την προσφορά της για τη βρετανική εταιρεία αναψυκτικών Britvic, η οποία απέρριψε δύο προσεγγίσεις από τη δανική εταιρεία.


“Αυτή η απαλλαγή θα τεθεί σε ισχύ εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Britvic από την Carlsberg, η οποία έχει τη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της Britvic”, δήλωσε η Carlsberg, η οποία εμφιαλώνει ποτά Pepsi σε ορισμένες αγορές.


Η Carlsberg εξακολουθεί να εξετάζει τη θέση της και ανέφερε σε δήλωσή της ότι δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι θα γίνει οποιαδήποτε προσφορά.

Η Britvic το 2020 υπέγραψε 20ετή συμφωνία εμφιάλωσης franchise για ποτά PepsiCo όπως Pepsi, 7UP και Mountain Dew, στη Βρετανία.


Η αλλαγή της ρήτρας ελέγχου είναι συμβατική διάταξη που παρέχει σε ένα συμβαλλόμενο μέρος μια συμφωνία ενισχυμένη προστασία σε περίπτωση μεταβίβασης της πλειοψηφικής συμμετοχής του άλλου μέρους.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο