Σε υψηλό δύο ετών η μετοχή της Adidas

adidas

Οι μετοχές της Adidas σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία κατασκευής αθλητικών ενδυμάτων συνέχισε την πρόσφατη πρακτική της να ανακοινώνει πριν από την ανακοίνωση αποτελέσματα που ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις.

Η Adidas ADS, 6,17% ανέβασε την Τρίτη τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, αναμένοντας πλέον λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους περίπου 700 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για περίπου 500 εκατ. ευρώ, με μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων σε σταθερά νομίσματα, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

Αυτό συνέβη μετά την αύξηση των εσόδων του πρώτου τριμήνου κατά 4%, στα 5,46 δισ. ευρώ, και λειτουργικά κέρδη ύψους 336 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν λειτουργικά κέρδη ύψους 143 εκατ. ευρώ, με σταθερές πωλήσεις.

Η Adidas έχει πλέον εκδώσει αυτό που στη Γερμανία αποκαλείται “ad-hoc” ανακοινώσεις πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα τελευταία τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα.

Η Adidas δήλωσε ότι η τελευταία πτώση των Yeezy απέφερε λειτουργικά κέρδη 50 εκατ. ευρώ σε έσοδα 150 εκατ. ευρώ και η εταιρεία σημείωσε ότι η καθοδήγησή της υποθέτει ότι θα πουλήσει το υπόλοιπο απόθεμα των Yeezy, περίπου 200 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις, στο κόστος.

Η Adidas το 2022 τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Kanye West μετά τα αντισημιτικά σχόλια του ράπερ. Η εταιρεία αποφάσισε τον Ιανουάριο να μην διαγράψει τα υπόλοιπα αποθέματα των ενδυμάτων Yeezy που είχαν κατασκευαστεί σε συνεργασία με τον West.

Οι αναλυτές της Stifel, με επικεφαλής τον Cedric Lecasble, δήλωσαν ότι η καλύτερη επίδοση του πρώτου τριμήνου εξηγεί μόνο το ήμισυ της υποκείμενης βελτίωσης των προβλέψεων για το 2024. Πρόσθεσαν ότι οι μηχανισμοί Yeezy είναι “εξαιρετικά συντηρητικοί”.

Πριν από την προδημοσίευση, η Morgan Stanley είχε αναβαθμίσει την αξιολόγησή της για την Adidas από underweight σε overweight, επικαλούμενη την όρεξη για lifestyle παπούτσια και ένα υπογεγραμμένο αθλητικό παπούτσι μπάσκετ από τον παίκτη του NBA Anthony Edwards.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο