Σε υψηλό έξι μηνών η μετοχή της Softbank

Softbank

Η μετοχή της SoftBank Group Corp. (TYO:9984) σημείωσαν ράλι την Πέμπτη, παρακολουθώντας ένα απρόσμενο κέρδος περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια ολονύκτια αναπήδηση της θυγατρικής Arm , ενώ ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος σημείωσε επίσης τα πρώτα του κέρδη σε πέντε τρίμηνα.

Οι μετοχές της SoftBank έκλεισαν 11,1% υψηλότερα στα 7. 350,0 γεν – το υψηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές Αυγούστου 2023. Ήταν μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων του Nikkei 225, ο οποίος σημείωσε άνοδο 2,1%.

Η SoftBank σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους περίπου 985,48 δισεκατομμυρίων γεν (6,6 δισεκατομμυρίων) για το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου, έναντι ζημιών 744,68 δισεκατομμυρίων γεν πέρυσι. Τα κέρδη βοηθήθηκαν κυρίως από τη βελτίωση των αποτιμήσεων της τεχνολογίας λόγω της αγοραστικής φρενίτιδας που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα κέρδη σηματοδότησαν το πρώτο θετικό τρίμηνο της SoftBank μετά από τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών, αντιπροσωπεύοντας μια πιθανή στροφή για την εταιρεία, η οποία υποφέρει από μια παρατεταμένη πτώση στον τομέα της τεχνολογίας. Το εμβληματικό Vision Fund της εταιρείας, μέσω του οποίου πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των τεχνολογικών της επενδύσεων, σημείωσε επενδυτικά κέρδη ύψους 600,73 δισεκατομμυρίων γιεν το τρίμηνο.

Μια θετική προοπτική για την τεχνητή νοημοσύνη από τη μονάδα Arm της εταιρείας προανήγγειλε επίσης τη βελτίωση των προοπτικών του τεχνολογικού γίγαντα.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της βρετανικής Arm Holdings (NASDAQ:ARM) σημείωσαν άλμα έως και 41% στο μεταγενέστερο εμπόριο, αφού ο σχεδιαστής τσιπ προέβλεψε κέρδη τέταρτου τριμήνου πολύ υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την αυξημένη ώθηση στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης κατά τους επόμενους μήνες.

Η Arm αναμένει ότι η ζήτηση για τα τσιπ της για smartphones -όπου κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά- θα βελτιωθεί καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να εργάζονται σε συσκευές που μπορούν να εκτελούν εγγενώς λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία είναι επίσης βασικός προμηθευτής της NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έκρηξης της ζήτησης τσιπ με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Arm έχει έσοδα κυρίως από τις αμοιβές αδειοδότησης για τα σχέδια των τσιπ της.

Η αναπήδηση της Arm μέσα σε μια νύχτα είδε την εταιρεία να διπλασιάζει την αξία της από τη δημόσια εγγραφή της στα τέλη του 2023. Η άνοδος των μετοχών της προσφέρει ένα απρόσμενο κέρδος στη SoftBank, με το CNBC να αναφέρει ότι ο όμιλος είδε το μερίδιό του στον σχεδιαστή τσιπ να αυξάνεται κατά σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η SoftBank είχε αγοράσει την Arm για περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 και είχε εισαγάγει την εταιρεία στο χρηματιστήριο το 2023 με αποτίμηση 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο τεχνολογικός όμιλος εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 90% των μετοχών της Arm.

Η Arm αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει βάλει μέχρι στιγμής ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Masayoshi Son σε μια έκρηξη των τεχνολογικών αποτιμήσεων που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Son είχε επισημάνει πέρυσι μια επιθετική προσέγγιση για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, εν μέσω της αυξανόμενης δημοτικότητας των εργαλείων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο