Σε υψηλό πέντε και πλέον μηνών ο «δείκτης φόβου»

χρηματιστήριο

Wall Street

Ο “δείκτης φόβου” της Wall Street έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον μηνών την Παρασκευή, λόγω της απότομης υποχώρησης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ και της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων.

Wall Street

Ο δείκτης Volatility του CBOE, ένα μέτρο των προσδοκιών των επενδυτών για τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της χρηματιστηριακής αγοράς με βάση τα δικαιώματα προαίρεσης, έφτασε κάποια στιγμή τις 21,33 μονάδες, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 20 μονάδων για πρώτη φορά από τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση σε ιρανικό έδαφος την Παρασκευή, ανέφεραν πηγές, στην τελευταία ανταλλαγή αντιδράσεων μεταξύ των δύο αρχέγονων εχθρών που απειλεί να παρασύρει την περιοχή βαθύτερα σε σύγκρουση και έστειλε τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, με τα πρόσφατα στοιχεία των ΗΠΑ να σκιαγραφούν μια εικόνα μιας ανθεκτικής οικονομίας, οι αγορές χρήματος αναμένουν τώρα ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά περίπου 40 μονάδες βάσης φέτος, πολύ κάτω από τις περίπου 150 μ. β. που αναμένονται στις αρχές του 2024, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 έχει υποχωρήσει περισσότερο από 4% αυτόν τον μήνα μέχρι την Πέμπτη, μειώνοντας τα κέρδη του για το έτος σε περίπου 5%.

πηγή:www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο