Σε υψηλό τρίων και πλέον μηνών το αμερικανικό αργό – Κέρδη 3,1% στην εβδομάδα

Pouring Oil

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι τιμές πετρελαίου, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση του αργού.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,16 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,19 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερό του επίπεδο από τις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market. Στην εβδομάδα το WTI πρόσθεσε 3,1%.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 61 σεντς ή 0,7% στα 83,47 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερό του επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 1,6%.

Μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές του πετρελαίου ήταν “αρκετά ασταθείς” το τελευταίο 5νθήμερο, εν μέρει λόγω του ισχυρού δολαρίου που τις συγκρατεί, δήλωσε στο MarketWatch ο Fawad Razaqzada, αναλυτής στο City Index και στο Forex.com.
  • Το δυνατό δολάριο “αντισταθμίζει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη συνεχιζόμενη παρέμβαση του OPEC+ και τις προσδοκίες ότι το οικονομικό κλίμα στην Κίνα θα βελτιωθεί τα επόμενα τρίμηνα”, σχολίασε ο ίδιος. “Εν γένει, δεν υπάρχουν πολλές αρνητικές επιρροές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου”.

Εάν το WTI καταφέρει να ξεπεράσει τη βασική αντίσταση γύρω από τα 78 δολάρια, όπου ο μέσος όρος των 200 ημερών έχει αποδειχθεί “σκληρό καρύδι” σε αυτό το επίπεδο, τότε θα μπορούσε να συνεχίσει προς τα 80 δολάρια το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο Razaqzada, προσθέτοντας ότι η στήριξη παρατηρείται μεταξύ των 85 και 75,50 δολαρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο