Σε υψηλό τριών μηνών οι εισροές μετοχών τον Ιούνιο

επιτοκίων Fed

μετοχών

Οι εισροές μετοχών αυξήθηκαν σε υψηλά τριών μηνών τον Ιούνιο, καθώς οι παγκόσμιες αγορές άγγιξαν νέα υψηλά.


Σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες του έτους, αυτή η αύξηση τροφοδοτήθηκε κυρίως από τις ΗΠΑ, αφήνοντας τις μετοχές του υπόλοιπου κόσμου (ROW), ιδιαίτερα στην Ευρώπη, να υστερούν. Ως αποτέλεσμα, η συγκέντρωση και ο συνωστισμός γύρω από τις ΗΠΑ και τους τεχνολογικούς τομείς έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο.


Επικαλούμενοι την έρευνα NAAIM, οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs σημείωσαν ότι η ενεργή τοποθέτηση μετοχών διευθυντών ήταν ευμετάβλητη τον Ιούνιο, βλέποντας μια υποχώρηση στην αρχή πριν ανακάμψει στα προηγούμενα υψηλά. Είπαν ότι αυτό υποστηρίζεται από τα στοιχεία της CFTC σχετικά με την τοποθέτηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, η οποία παραμένει κοντά στο αποκορύφωμά της.


Το επενδυτικό κλίμα παραμένει σταθερό κοντά στα ανοδικά επίπεδα, σύμφωνα με την έρευνα AAII, αν και εξακολουθεί να είναι οριακά χαμηλότερο από τα επίπεδα ευφορίας που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης φόβου και απληστίας έχει επίσης μετριαστεί από τη ζώνη απληστίας σε πιο ουδέτερα επίπεδα τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με την Goldman, οι μικροεπενδυτές συνεχίζουν να προσθέτουν σταθερά μετοχές στα χαρτοφυλάκιά τους. Αν και η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς αυξήθηκε ελαφρώς τον περασμένο μήνα, παραμένει κάτω από τα υψηλά επίπεδα από την αρχή του έτους που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο. Επιπλέον, οι παραδοσιακές ροές ETF λιανικής ήταν θετικές τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του φόβου της απώλειας (FOMO) που «κρατά τους μικροεπενδυτές να κυνηγούν την αγορά».


«Οι σταθερές εισροές και οι αγορές μετοχών στα υψηλά επίπεδα σημαίνουν ότι οι ισολογισμοί των αμερικανικών νοικοκυριών είναι φορτωμένοι με μετοχές τώρα περισσότερο από ποτέ», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμα.


“Οι συμμετοχές τους σε μετοχές ως μερίδιο των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων έχουν ανακάμψει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ από την αρχή του έτους”, πρόσθεσαν.


Ομοίως, η έκθεση σε μετοχές μεταξύ των νοικοκυριών της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται επίσης σε υψηλά δύο δεκαετιών, αλλά δεν είναι ακόμη πάνω από τα επίπεδα της εποχής dot-com.

Όσον αφορά τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου και ελέγχου κινδύνου, οι στρατηγικοί αναλυτές επεσήμαναν ότι και τα δύο έχουν αυξήσει την έκθεσή τους σε μετοχές, ενώ τα CTA και τα αμοιβαία κεφάλαια ισοτιμίας κινδύνου έχουν ελαφρώς μειωμένο κίνδυνο, αν και εξακολουθούν να διατηρούν υψηλά επίπεδα έκθεσης.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο