Σφίγγει ο κλοιός για broker και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

κρυπτονομισμάτων

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ οριστικοποίησε έναν κανόνα την Παρασκευή που απαιτεί από τους μεσίτες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων και των επεξεργαστών πληρωμών, να αναφέρουν νέες πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων των χρηστών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.


Οι νέες απαιτήσεις στοχεύουν στην πάταξη των χρηστών κρυπτογράφησης που ενδέχεται να μην πληρώνουν τους φόρους τους και απορρέουν από τον δικομματικό νόμο για τις επενδύσεις σε υποδομές και τις θέσεις εργασίας του 2021 ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, εκτιμήθηκε ότι οι νέοι κανόνες θα μπορούσαν να αποφέρουν σχεδόν 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία.


Ο κανόνας, ο οποίος θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ από το επόμενο έτος για την περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων του 2026, ευθυγραμμίζει τις φορολογικές απαιτήσεις για κρυπτονομίσματα με τις υπάρχουσες απαιτήσεις φορολογικής αναφοράς για μεσίτες για άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως ομόλογα και μετοχές, ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο τελικός κανόνας τροποποιήθηκε από την αρχική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να περιοριστούν ορισμένες επιβαρύνσεις για τους μεσίτες και να εφαρμοστούν σταδιακά οι νέες απαιτήσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών. Περιλαμβάνει επίσης ένα όριο 10.000 δολαρίων για την αναφορά συναλλαγών που αφορούν stablecoins, έναν τύπο κρυπτονομίσματος που συνήθως συνδέεται με ένα περιουσιακό στοιχείο όπως το δολάριο ΗΠΑ.


Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είχε πραγματοποιήσει μια εκστρατεία επιστολών σχολίων αφού το Υπουργείο Οικονομικών πρότεινε τον κανόνα πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι το πεδίο εφαρμογής του ορισμού της πρότασης για έναν μεσίτη ήταν πολύ ευρύ και ότι οι απαιτήσεις παραβίαζαν το απόρρητο των ιδιοκτητών κρυπτογράφησης.


Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι εξέτασε περισσότερα από 44.000 σχόλια σχετικά με την πρόταση. Ανέφερε επίσης ότι αναμένει την έκδοση πρόσθετων κανόνων αργότερα φέτος για τη θέσπιση απαιτήσεων φορολογικής αναφοράς για μεσίτες που δεν είναι θεματοφύλακες, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης.

Σε μια ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες κρυπτογράφησης «πάντα όφειλαν φόρο για την πώληση ή την ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» και ότι ο νέος κανόνας «απλώς δημιούργησε απαιτήσεις αναφοράς. . . να βοηθήσει τους φορολογούμενους να υποβάλλουν ακριβείς δηλώσεις και να πληρώνουν τους φόρους που οφείλονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας».


Ο κανόνας εισάγει ένα νέο έντυπο φορολογικής αναφοράς που ονομάζεται Έντυπο 1099-DA, με σκοπό να βοηθήσει τους φορολογούμενους να καθορίσουν εάν οφείλουν φόρους και θα βοηθήσει τους χρήστες κρυπτογράφησης να αποφύγουν να κάνουν περίπλοκους υπολογισμούς για να καθορίσουν τα κέρδη τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.


Οι μεσίτες θα πρέπει να στείλουν τα έντυπα τόσο στο IRS όσο και στους κατόχους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για να βοηθήσουν στη φορολογική τους προετοιμασία.


Το IRS απαιτεί επί του παρόντος από τους χρήστες κρυπτογράφησης να αναφέρουν πολλές δραστηριότητες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις φορολογικές τους δηλώσεις, ανεξάρτητα από το αν οι συναλλαγές οδήγησαν σε κέρδος. Οι χρήστες υποχρεούνται να κάνουν οι ίδιοι αυτόν τον υπολογισμό και οι πλατφόρμες στις οποίες συναλλάσσονται ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν παρέχουν στο IRS αυτές τις πληροφορίες.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο