ΣΙΔΜΑ: Τι σηματοδοτεί η πώληση της θυγατρικής της Ρουμανίας

Στην Agir Haddecilik περνά η Sidma Romania, υπό την αίρεση έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές. Πού θα κατευθυνθούν τα έσοδα από το deal. Τι λένε κύκλοι της αγοράς.

Σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της στη Ρουμανία προχώρησε η ΣΙΔΜΑ, με τον εισηγμένο όμιλο να εισπράττει 9 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεών του.

Η SIDMA Romania είχε σημειώσει το 2022 κύκλο εργασιών 32,7 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,4 εκατ., ενώ το 2023 ανέβασε τα έσοδά της στα 37,8 εκατ. ευρώ ενώ υποχρεώθηκε σε ζημία 1,2 εκατ. ευρώ (τα αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της διεθνούς τιμής του χάλυβα, η οποία είχε σημειώσει μεγάλη άνοδο έως το πρώτο μισό του 2022, για να υποχωρήσει δραστικά στη συνέχεια).

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η πώληση της ρουμανικής θυγατρικής δεν ήταν το αποτέλεσμα μιας προϋπάρχουσας στρατηγικής (απλά προέκυψε σχετική κρούση που κατέληξε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα), ούτε και υπάρχει αυτή την περίοδο σχεδιασμός για την πώληση της θυγατρικής στη Βουλγαρία.

Κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο διατηρούνται οι ικανοποιητικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τον όγκο των πωλήσεων και γενικότερα τη ζήτηση στην αγορά, ενώ η τιμή του χάλυβα δείχνει σταθεροποιημένη σε χαμηλά επίπεδα. Τόσο η ΣIΔΜΑ όσο και οι άλλες εταιρείες του κλάδου εμπορίου σιδήρου-χάλυβα θα ευνοηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο, σε περίπτωση που η ΕΚΤ ξεκινήσει τον κύκλο αποκλιμάκωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Η ανακοίνωση της ΣIΔΜΑ

Η ΣIΔΜΑ με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, την 29.05.2024 η Εταιρεία, από κοινού με την 100% θυγατρική της Εταιρείας SIDMA WORLDWIDE (CYPRUS) LIMITED («Sidma Cyprus»), συνήψε σύμβαση αγοραπωλησίας του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της Εταιρείας με την επωνυμία «Sidma Romania S.R.L», εταιρείας συσταθείσας σύμφωνα με το ρουμανικό δίκαιο («Sidma Romania») με την εταιρεία με την επωνυμία «AGIR HADDECILIK A.S.» έναντι τιμήματος αγοράς 9.000.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της SIDMA Romania τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας. Μέρος του Τιμήματος Αγοράς θα χρησιμοποιηθεί για την μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας, προς ισχυροποίηση της θέσης της στις λοιπές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο