Σημαντικές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire Hathaway

Berkshire

Η Berkshire Hathaway BRK. B 0.98% μείωσε τη συμμετοχή της στην Apple AAPL -0.48%, Paramount Global PARA 1.46% και HP HPQ
1.56% στο τέταρτο τρίμηνο και πρόσθεσε στην επένδυσή της στη Chevron CVX 0.28% κατά τη διάρκεια της περιόδου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση 13-F της εταιρείας που δημοσιεύθηκε αργά την Τετάρτη.

Η Berkshire πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple και τώρα κατέχει 905 εκατομμύρια μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone αξίας περίπου 166 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή σχεδόν το ήμισυ του χαρτοφυλακίου μετοχών της εταιρείας.

Η Berkshire αύξησε τη συμμετοχή της στη Chevron, αγοράζοντας 16 εκατομμύρια μετοχές της νούμερο 2 εγχώριας ενεργειακής εταιρείας και αυξάνοντας τη συνολική της επένδυση σε 126 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά της Chevron το τέταρτο τρίμηνο ήρθε μετά την πώληση περίπου 13 εκατομμυρίων μετοχών το τρίτο τρίμηνο.

Η Berkshire πούλησε περίπου το ένα τρίτο της επένδυσής της στην Paramount Global κατά το τέταρτο τρίμηνο και κατέχει 63 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας μέσων ενημέρωσης. Η Berkshire συνέχισε να πωλεί τη συμμετοχή της στην HP, την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών, μειώνοντας απότομα τη συμμετοχή της κατά 80 εκατομμύρια μετοχές σε περίπου 23 εκατομμύρια μετοχές το τέταρτο τρίμηνο.

Ο όμιλος εξάλειψε επίσης τη συμμετοχή του σε περίπου 6 εκατομμύρια μετοχές της DR Horton, του κορυφαίου κατασκευαστή κατοικιών της χώρας.

Ο Μπάφετ διαχειρίζεται περίπου το 90% του χαρτοφυλακίου μετοχών της Berkshire ύψους περίπου 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το υπόλοιπο εποπτεύεται από τους διαχειριστές Ted Weschler και Todd Combs. Η Berkshire δεν αναφέρει αν οι αγορές και οι πωλήσεις μετοχών γίνονται από ποιον διαχειριστή.

Ενώ ο Μπάφετ επιβλέπει την τεράστια επένδυση της Apple, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ένα μικρό μέρος της ανήκε σε έναν από τους άλλους δύο διαχειριστές. Επομένως, είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα αν οι πωλήσεις της Apple κατά το τελευταίο τρίμηνο έγιναν από τον Buffett ή είτε από τον Combs είτε από τον Weschler.

Η επένδυση της Berkshire στην Paramount δεν ήταν νικηφόρα, με το Barron’s να εκτιμά το κόστος της σε περισσότερα από 30 δολάρια ανά μετοχή. Η Berkshire ήταν αγοραστής της Paramount το πρώτο τρίμηνο του 2022 και υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας.

Οι μετοχές της Paramount σημείωσαν άνοδο 1,5% στην κανονική διαπραγμάτευση της Τετάρτης στα 13,19 δολάρια, αλλά υποχώρησαν κατά 7% σε μεταμεσονύκτια δραστηριότητα στα 12,22 δολάρια με αφορμή την είδηση των πωλήσεων της Berkshire.

Η επένδυση της Berkshire στην Apple ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πραξικοπήματα του Buffett κατά τη διάρκεια του ελέγχου της εταιρείας που είχε από το 1965. Η βάση κόστους της Berkshire στην Apple είναι περίπου 34 δολάρια ανά μετοχή, εκτιμά το Barron’s με βάση τη γνωστοποίηση στην ετήσια επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου Warren Buffett που δημοσιεύτηκε στις αρχές του 2022. Η Apple έκλεισε την Τετάρτη στα 184 δολάρια, που σημαίνει ότι η Berkshire έχει κέρδη περίπου 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας.

πηγή:www.barrons.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο