Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι χρεοκοπίες στην Γερμανία το πρώτο εξάμηνο

πληθωρισμός πτωχεύσεων

Ο αριθμός των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στη Γερμανία που χρεοκόπησαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 41% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τον πληθωρισμό, το αυξανόμενο κόστος και την εξασθένηση της ζήτησης.


Τους πρώτους έξι μήνες του 2024, 162 εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ (10,83 εκατομμύρια δολάρια) υπέβαλαν αίτηση αφερεγγυότητας, ανέφερε η Handelsblatt, επικαλούμενη ανάλυση που είχε αναθέσει στους συμβούλους αναδιάρθρωσης Falkensteg.


Ο αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος από την αύξηση κατά 30% που ανέμεναν οι αναλυτές στις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Οι εταιρείες ακινήτων, οι προμηθευτές αυτοκινήτων και οι εταιρείες μηχανολογίας επηρεάζονται ιδιαίτερα, ανέφερε.


Οι λόγοι που αναφέρονται για το κύμα πτωχεύσεων είναι οι συνέπειες της πανδημίας, ο πληθωρισμός, το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και υλικών και η εξασθένηση της ζήτησης, ενώ οι παγκόσμιες κρίσεις, οι κακές οικονομικές προοπτικές και τα υψηλά επιτόκια καθιστούν τις αναδιαρθρώσεις και τις επενδύσεις σε προβληματικές επιχειρήσεις όλο και λιγότερο ελκυστικές.


Το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο DIHK της Γερμανίας δήλωσε τον Μάιο ότι αναμένει ότι ο αριθμός των πτωχεύσεων θα παραμείνει σε άνοδο, καθώς διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, συνεχίζουν να επηρεάζουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.


Ο αριθμός των πτωχεύσεων που ζήτησαν οι εταιρείες αυξήθηκε κατά 22,1% σε ετήσια βάση το 2023, σε 17. 814 επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο