Σημαντική αύξηση της τιμής στόχου για τον S&P 500 από την Morgan Stanley

S&P 500

Η Morgan Stanley αύξησε την τιμή στόχο 12 μηνών για τον S&P 500 κατά 20%, πηγαίνοντας από τις 4.500 στις 5.400 μονάδες. Η ομάδα έρευνας μετοχών της Morgan Stanley ζητούσε συνεχώς μια βαθύτερη υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών, μια στάση που τώρα έχει εγκαταλειφθεί.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι στρατηγικοί αναλυτές του γίγαντα της Wall Street προβλέπουν τώρα ένα πολλαπλάσιο τιμής προς κέρδη (P/E) 19x στα 12μηνα προθεσμιακά κέρδη ανά μετοχή (EPS) ύψους 283 δολαρίων έως τον Ιούνιο του 2026, που ισοδυναμεί με στόχο τιμής 5.400 προθεσμιακών 12 μηνών.

Επιπλέον, οι προβλέψεις τους για την αύξηση των κερδών για το 2024 και το 2025 καθορίζονται πλέον σε 8% και 13%, αντίστοιχα, λόγω των προσδοκιών για υγιή μεσαία μονοψήφια ανάπτυξη και επέκταση του περιθωρίου κέρδους.

Η θετική λειτουργική μόχλευση αναμένεται να επανέλθει, ιδιαίτερα το 2025, υποστηρίζοντας αυτές τις αισιόδοξες εκτιμήσεις ανάπτυξης.

«Αυτή η πορεία κερδών βασίζεται στις προβλέψεις ανάπτυξης των οικονομολόγων μας, στην παραγωγή από τα μοντέλα κερδών μας και στην άποψή μας ότι η διάχυση της τεχνητής νοημοσύνης θα ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους από το 2025», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Τόνισαν επίσης ότι οι τομείς που προσανατολίζονται στις υπηρεσίες αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από την αύξηση της παραγωγικότητας που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτές περιλαμβάνουν λογισμικό και υπηρεσίες, υπηρεσίες καταναλωτών, εξοπλισμό και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές, αυτές οι βιομηχανίες έχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες για βελτιώσεις της αποδοτικότητας με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη.

“Μόνο αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 25% των αναμενόμενων καθαρών εσόδων για το 2025 για τον S&P 500, γεγονός που μιλά για την πιθανή ευκαιρία περιθωρίου”, έγραψαν.

Η Morgan Stanley δήλωσε ότι μια μέτρια συμπίεση αποτίμησης από ~20x σε ~19x μπορεί να αναμένεται καθώς αυξάνονται τα κέρδη, κάτι που είναι τυπικό σε περιόδους μέσου έως τέλους κύκλου.

“Η εξομάλυνση στο πολλαπλάσιο της αγοράς είναι επίσης συνάρτηση ενός υψηλότερου ασφαλίστρου κινδύνου (τα χαμηλότερα επιτόκια αποτελούν μερική αντιστάθμιση), γεγονός που αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα γύρω από ένα ευρύτερο φάσμα πιθανών αποτελεσμάτων”, πρόσθεσαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Από αυτή την άποψη, οι στόχοι bull and bear case της εταιρείας στις 6. 350 και 4. 200 μονάδες, αντίστοιχα, δείχνουν τώρα περίπου 20% δυνητική άνοδο ή πτώση από το τρέχον επίπεδο του S&P 500.

“Κατά την άποψή μας, το αβέβαιο σκηνικό που αντιμετωπίζουμε δικαιολογεί μια επενδυτική προσέγγιση που μπορεί να λειτουργήσει καθώς η τιμολόγηση της αγοράς και η ηγεσία του τομέα / παράγοντα αναπηδούν μεταξύ πιθανών αποτελεσμάτων”, σημείωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

“Ως αποτέλεσμα, συνεχίζουμε να προτείνουμε μια μπάρα ποιοτικών κυκλικών (τα οποία βλέπουμε να ξεπερνούν σε ένα σενάριο “μη προσγείωσης”) και ποιοτικής ανάπτυξης (ο σχετικός νικητής σε ένα σενάριο “ομαλής προσγείωσης”, κατά την άποψή μας)”, συνέχισαν.

Επιπλέον, η Morgan Stanley αναβάθμισε τις βιομηχανίες σε overweight λόγω της βελτίωσης των αναθεωρήσεων κερδών και των διαρθρωτικών παραγόντων, θεωρώντας την πρόσφατη υποαπόδοση ως ελκυστικό σημείο εισόδου.

Διατηρεί επίσης μακρά έκθεση σε αμυντικούς τομείς όπως τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις αναμένεται να υπεραποδώσουν έναντι των μικρών κεφαλαιοποιήσεων λόγω των ισχυρότερων αναθεωρήσεων κερδών, των διαρκών περιθωρίων και των υγιέστερων ισολογισμών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο