Σημαντική άνοδος για την μετοχή της Currys στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Currys

Η κινεζική JD (NASDAQ:JD) com δήλωσε ότι αξιολογεί την εξαγορά της βρετανικής Currys, στέλνοντας τις μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών στα ύψη και προετοιμάζοντας το έδαφος για έναν πόλεμο προσφορών, αφού ο όμιλος απέρριψε μια ανταγωνιστική συμφωνία 700 εκατομμυρίων λιρών (883 εκατομμυρίων δολαρίων).

Ο κινεζικός όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com Inc επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι εξετάζει την Currys, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας The Times που ανέφερε ότι ένας άλλος πλειοδότης, ο επενδυτής Elliot Advisors με έδρα τις ΗΠΑ, εξετάζει μια υψηλότερη προσφορά.

Η Currys επιβεβαίωσε στο χρηματιστήριο τη Δευτέρα ότι είχε απορρίψει την πιθανή προσφορά μετρητών του Elliot ύψους 62 πενών ανά μετοχή, λέγοντας ότι πίστευε ότι υποτιμούσε σημαντικά την εταιρεία.

Οι μετοχές της Currys, η οποία πωλεί ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρικά, σημείωσαν άνοδο έως και 37% στο άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα, την πρώτη φορά που διαπραγματεύονται από τότε που έγινε γνωστή η είδηση της προσφοράς του Elliot, και αυξήθηκαν τελευταία κατά 33% στις 62,3 πένες.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε την Κυριακή ότι JD.com εκπρόσωποι είχαν έρθει σε επαφή με τον Κάρι και είχαν διερευνητικές συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η JD.com ανέφερε στη δήλωσή της ότι «βρίσκεται στα πολύ προκαταρκτικά στάδια αξιολόγησης μιας πιθανής συναλλαγής που μπορεί να περιλαμβάνει προσφορά μετρητών για το σύνολο του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της Currys».

Η Currys, η οποία στο παρελθόν λειτουργούσε τις μάρκες Dixons και Carphone Warehouse στη Βρετανία πριν επικεντρωθεί στο όνομα Currys, δυσκολεύτηκε να αυξήσει τα κέρδη της τα τελευταία χρόνια, καθώς τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν συμπιεστεί από τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι μετοχές της εταιρείας, της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και η οποία έχει επίσης παρουσία στις σκανδιναβικές χώρες και απασχολεί 28.000 άτομα, είχαν χάσει το 54% της αξίας τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Currys δήλωσε πέρυσι ότι πωλούσε την ελληνική μονάδα της για 156 εκατομμύρια λίρες. Μια εξαγορά της εταιρείας θα ήταν μια ώθηση για τον όμιλο Frasers του Mike Ashley, ο οποίος έχει συγκεντρώσει μερίδιο άνω του 11% στην Currys, εν μέρει μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων. Ο Currys αρνήθηκε να σχολιάσει την JD. Η δήλωση της Com, ενώ η Elliott Advisors, η οποία κατέχει ήδη έναν άλλο βρετανικό λιανοπωλητή στα βιβλιοπωλεία Waterstones, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Σύμφωνα με τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Elliot έχει μέχρι τις 1700 GMT στις 16 Μαρτίου για να κάνει μια σταθερή προσφορά για τον Currys ή να ανακοινώσει ότι αποχωρεί.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο