Σημαντική πτώση για την μετοχή της Volkswagen

Volkswagen Audi

Volkswagen

Η μετοχή της Volkswagen υποχωρεί σήμερα, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσάρμοσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη, καθώς οι επιδόσεις του τρίτου τριμήνου επλήγησαν από τις απώλειες παραγωγής από τις πλημμύρες στη Σλοβενία και το υψηλότερο κόστος προϊόντων.

Η μετοχή διαπραγματεύεται 2,85% χαμηλότερα στα 100,20 ευρώ.

Η Volkswagen δήλωσε ότι αναμένει να εμφανίσει λειτουργικό αποτέλεσμα 4,9 δισ. ευρώ (5,19 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο, με λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων περίπου 6,2%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Για το 2023, ο όμιλος αναμένει τώρα ότι το λειτουργικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί περίπου στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, δηλαδή στα 22,5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία είχε προηγουμένως προβλέψει λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων μεταξύ 7,5% και 8,5%, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές αντιστοιχούσε σε 23,6 δισ. ευρώ έως 26,7 δισ. ευρώ.

“Με τον όγκο και τα έσοδα να διατηρούνται όπως αναμενόταν, θεωρούμε ότι η προειδοποίηση αφορά συγκεκριμένες εταιρείες και όχι τον κλάδο”, αναφέρουν οι αναλυτές της Deutsche Bank σε σημείωμά τους.

Πρόσθεσαν ωστόσο ότι πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά ανέμεναν μια προειδοποίηση, καθώς η Volkswagen ήταν η εταιρεία με τον πιο επιφυλακτικό τόνο σε διάφορα συνέδρια.

Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι δεν περίμεναν “αυτό το μέγεθος της επιδείνωσης”, παρόλο που το τρίτο τρίμηνο τείνει εποχικά να έχει χαμηλότερο λειτουργικό περιθώριο κέρδους.

Πηγή: marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο