Σημαντική πτώση κατέγραψαν τον Δεκέμβριο οι γερμανικές εξαγωγές

Γερμανίας

εξαγωγές

Οι εξαγωγές προς τους σημαντικότερους υπερπόντιους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, μειώθηκαν σημαντικά στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας τη Δευτέρα.

Τον Δεκέμβριο, οι εξαγωγές προς χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά 4,0% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σε ημερολογιακή και εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στα 57,2 δισεκατομμύρια ευρώ (62,27 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως αναφέρεται.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022, σημειώθηκε ακόμη πιο απότομη μείωση των εξαγωγών προς χώρες εκτός ΕΕ κατά 9,2%, προστίθεται.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος των Γερμανών εξαγωγέων, οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο υποχώρησαν κατά 9,9% σε ετήσια βάση στα 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 12,7% στα 7,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο. Συγκριτικά, οι εξαγωγές προς τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 19,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθαν σε 6,0 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε το γραφείο.

Το εμπόριο με χώρες εκτός ΕΕ αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το ήμισυ του συνόλου των γερμανικών εξαγωγών. Ωστόσο, δεν εξελίσσεται πάντα παράλληλα με το εμπόριο με τις χώρες της ΕΕ, ανέφερε το γραφείο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να προβλεφθεί πώς εξελίχθηκε συνολικά το εξωτερικό εμπόριο τον Δεκέμβριο με βάση αυτόν τον πρώιμο δείκτη.

Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο. Το οικονομικό ινστιτούτο IfW προέβλεψε ότι οι συνολικές γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,4% πέρυσι και είναι πιθανό να παραμείνουν στάσιμες το 2024.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο