Σκεπτικοί οι επενδυτές στην Wall Street μετά την ανακοίνωση των επιδομάτων εργασίας

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πραγματοποιούν ήπιες διακυμάνσεις, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν ψύξη της αγοράς εργασίας, ενώ η τεχνολογική Nvidia συνέχισε να πιέζει υψηλότερα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύεται αμετάβλητος, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,1%, και ο δείκιτης NASDAQ Composite σημειώνει κέρδη 0,2%.

Η υποτονική αγορά εργασίας ενισχύει τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα στη συνεδρίαση έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ανεβαίνοντας κατά 229.000, από ένα αναθεωρημένο προς τα πάνω σύνολο 221.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι είχαν δει τον αριθμό στις 220.000.

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει δείξει σημάδια ψύξης τελευταία, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη να δείχνουν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν με βραδύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Μάιο, ακολουθώντας τις ήπιες θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Την Παρασκευή δημοσιεύεται η μηνιαία έκθεση μισθοδοσίας, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει προσθέσει 185.000 θέσεις εργασίας, μια μέτρια άνοδο από τον προηγούμενο μήνα.

Οι traders έχουν αυξήσει τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) πραγματοποιεί άνοδο 1,7%, συνεχίζοντας να κερδίζει αφού η κεφαλαιοποίηση του σχεδιαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, ξεπερνώντας την Apple (NASDAQ:AAPL) ως η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Η μετοχή της Lululemon Athletica (NASDAQ:LULU) σημειώνει άνοδο 8,8%, αφού η premium εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ενδυμάτων ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ αύξησε επίσης την ετήσια καθοδήγησή της.

Η μετοχή της Five Below (NASDAQ:FIVE) υποχωρεί 16%, αφού ο εκπτωτικός λιανοπωλητής μείωσε την πρόβλεψή του για τις πωλήσεις του έτους μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο, με τη ζήτηση για το κάποτε δημοφιλές Squishmallows να μειώνεται.

Τα ADRs της Nio υποχωρεί κατά 3,2%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα την Κίνα ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που έχασαν τις προσδοκίες εν μέσω «εντεινόμενου ανταγωνισμού», αλλά παρείχαν μια αισιόδοξη άποψη για το τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχή της Victoria’s Secret (NYSE:VSCO) υποχωρεί 2,9%, αφού η αλυσίδα εσωρούχων ανακοίνωσε καθαρή ζημία 4 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, επικαλούμενη την προσοχή γύρω από το ευρύτερο περιβάλλον λιανικής στη Βόρεια Αμερική.

Η μετοχή της Novo Nordisk καταγράφει άνοδο 0,2%, συνεχίζοντας την άνοδο της τιμής της μετοχής του δανικού φαρμακευτικού γίγαντα μέχρι στιγμής φέτος, εν μέρει χάρη στην ισχυρή ζήτηση για το προσοδοφόρο φάρμακο απώλειας βάρους Wegovy.

Η μετοχή της Carvana (NYSE:CVNA) σημειώνει άνοδο 3,2%, μετά από ένα ανοδικό σημείωμα από την Evercore ISI, με την επενδυτική εταιρεία να λέει ότι ο λιανοπωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι πιθανό να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο, επικαλούμενος “συνεχιζόμενα κέρδη μετοχών εν μέσω ενός αυξανόμενου σκηνικού μεταχειρισμένης αυτοκινητοβιομηχανίας”.

Η μετοχή της Big Lots (NYSE:BIG) υποχωρεί 18%, αφού ο λιανοπωλητής ειδών πρώτης ανάγκης ανακοίνωσε ευρύτερες από τις αναμενόμενες οικονομικές απώλειες πρώτου τριμήνου, καθώς οι καταναλωτές απέφυγαν τα είδη μεγάλων εισιτηρίων.

Αργό σε πορεία για εβδομαδιαίες απώλειες

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, ενισχυμένες από το συνολικό θετικό κλίμα, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε πορεία για βαριές εβδομαδιαίες απώλειες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) διαπραγματεύονται 0,7% υψηλότερα στα 74,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,7% στα 78,93 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια οδεύουν προς εβδομαδιαία πτώση περίπου 4%, υπό το βάρος της απόφασης του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του να αφήσουν περιθώρια για εθελοντικές περικοπές παραγωγής που θα ξετυλιχθούν σταδιακά, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Η αγορά αργού χτυπήθηκε επίσης από την είδηση ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για άντληση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο