Space Hellas: Σας χρωστούσα μία υπενθύμιση – αναφορά…

Προ μηνός έγραφε στο ταμπλό… 8,4800 ευρώ και πριν πέντε μήνες ακριβώς τα…9,4000 ευρώ σε τιμή κλεισίματος. ΠΡΙΝ 2 έτη έκλεινε στα 10,2000 ενώ η απόδοση της μετοχής της στη τριετία είναι αρνητική κατά -22,85% με τον ΓΔ στο ίδιο διάστημα στο +58,88%.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα κεφαλαιοποιήσεις:

 1. ΕΠΣΙΛ: 540 εκατ. ευρώ
 2. ΕΝΤΕΡ: 195 εκατ. ευρώ
 3. ΠΡΟΦ:   98 εκατ. ευρώ
 4. PERF:    76 εκατ. ευρώ
 5. REALC:  70 εκατ. ευρώ
 6. SPACE:  47 εκατ. ευρώ
 • ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΣΟΜΑΙ να κάνω και τις σχετικές συγκρίσεις των μεγεθών/κεφαλαιοποιήσεων μόλις δημοσιευτούν τα αποτελέσματα χρήσης 2023.

ΦΥΣΙΚΑ η στήλη έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί στα του μεγαλομέτοχου της και των τακτικών που μετέρχεται, με την υποσημείωση πάντα ότι μόνον… βλάκας δεν είναι. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως γράφει καθημερινά στη στήλη του ο φίλος μου ο Θανάσης Σταυρόπουλος στο euro2day.gr

 • Οι υπογραφές συμβάσεων νέων έργων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ενίσχυσαν κατά 50 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο το ανεκτέλεστο του ομίλου της Space Hellas, το οποίο διαμορφώνεται ήδη στα 150 εκατ. ευρώ περίπου και αναμένεται να ανέβει ψηλότερα, με ότι αυτό σημαίνει για τα έσοδα των προσεχών 2-3 ετών.
 • Εφαλτήριο για το 2024 αποτελούν για την εισηγμένη Space Hellas το υψηλό ανεκτέλεστο έργων αλλά και τα αυξημένα μεγέθη της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τώρα τι κατέθεσε στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ πριν ελάχιστες εβδομάδες ο  Chief Executive Officer Dr John Mertzanis

 • Space Hellas: Υψηλό ανεκτέλεστο έργων και αυξημένα μεγέθη εφαλτήριο για τo 2024

μετοχής

ΣΤΗΝ «Ν» ο CEO της εταιρείας Δρ Γιάννης Μερτζάνης: Η εταιρεία έχει ενισχυθεί σημαντικά τόσο σε τεχνολογία όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά στον τομέα των εξαγορών συνεχίζει να έχει ανοιχτό τον ορίζοντα πιθανών εξαγορών και επεκτάσεων με στόχο τη συμπληρωματικότητα στις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας.

 • Σύμφωνα με τον κ. Μερτζάνη, η Space Hellas έχει το βλέμμα της στραμμένο στην μετά RRF εποχή και στη δυνατότητα της εταιρείας να πατά σε νέες δραστηριότητες ανάπτυξης.

Η εταιρεία εστιάζει στο εξωτερικό, ατοχεύοντας στην ανάπτυξη του δικτύου των πελατών της σε κρίσιμες υποδομές και όχι μόνο στην ανάληψη μεμονωμένων έργων. Η συγκεκριμένη στρατηγική εφαρμόζεται ήδη σε αγορές όπως η Μάλτα, Ιορδανία, Κύπρος, η Σερβία αλλά και η Γερμανία.  Η εταιρεία στοχεύει στην υλοποίηση έργων αυτοματοποίησης με δικές του λύσεις και αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο της εισηγμένης.

μετοχής

 • Η σύνθεση της δραστηριότητας της Space Hellas στον χώρο του εξοπλισμού, υποδομών, ασφάλειας, data center, cloud services και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με την SingularLogic στο χώρο του λογισμικού και εφαρμογών, αλλά και τη SenseOne, 100% θυγατρική της Space Hellas στο χώρο του IOT, δημιουργούν σημαντικές υπεραξίες και λύσεις End-to-End στον τομέα του ICT.

Στα σημαντικά γεγονότα μετά το Α’ εξάμηνο 2023 καταγράφεται η πώληση του μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (39,97%) στην εταιρεία «Epsilon SingularLogic Α.Ε.» με αγοράστρια την εταιρεία «EpsilonNet», με το τίμημα να ανέρχεται σε 11,8 εκατ. ευρώ, και η ταυτόχρονη αγορά ποσοστού 39,93% της εταιρείας SingularLogic από την εταιρεία «EpsilonNet», με το τίμημα να ανέρχεται σε 6,3 εκατ. ευρώ.

 • Οι κινήσεις αυτές κατέστησαν τη Space Hellas μέτοχο 99,93% στη θυγατρική της SingularLogic επιτρέποντάς της να κεφαλαιοποιήσει σε βέλτιστο βαθμό τις προοπτικές που χτίστηκαν από τη στιγμή της αρχικής εξαγοράς της μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα την ωφέλησαν ταμειακά κατά 5,5 εκατ.ευρώ και αποτελεσματικά κατά 3,3 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι θετικές αυτές επιδράσεις θα αποτυπωθούν στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις 2023 και θα βελτιώσουν την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

 • Σύμφωνα με τον κ. Μερτζάνη η εταιρεία αναμένει διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών της για το σύνολο του 2023.
  https://www.naftemporiki.gr/business/1562318/space-hellas-ypsilo-anektelesto-ergon-kai-ayximena-megethi-efaltirio-gia-to-2024/

*****

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΩ κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πάντα προειδοποιώ τους φίλους αναγνώστες μου δίνοντας τους την ευκαιρία έγκαιρων τοποθετήσεων εφ’ όσον το επιθυμούν. ΜΑΓΟΣ δεν είμαι, αλλά σαν γνώστης κάτι μετράω.

 • Υπάρχουν και φορές που την πατάω, αλλά όλα μέσα στο παιχνίδι είναι του κάθε επαγγέλματος. Πόσο μάλλον όταν στο συγκεκριμένο είμαι απλά ένας ερασιτέχνης που όμως ζυμώθηκε για τα καλά μέσα στη 40ετή πορεία μου στις ΑΓΟΡΕΣ, ξεκινώντας από τις μεγάλες διεθνείς.

ΕΠΕΙΔΗ όμως η δική μας παρόλα τα κουσούρια της είναι η πλέον τίμια (και αφήστε να λένε και να γράφουν οι διάφοροι ειδικοί) το ενδιαφέρον μου στράφηκε προς αυτή, σταδιακά αυξανόμενο. Πόσο μάλλον, όταν κατέστη η πλέον φθηνή αγορά στον PLANET EARTH.

 • ME EKTIMHΣΗ στις πολλές χιλιάδες των αναγνωστών φίλων μου… Και δεν γράφω πόσοι είναι αυτοί, γιατί υπάρχουν και… ζουλιάρηδες (γέλια, πολλά γέλια).

μετοχής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο