Στα $267 η τιμή-στόχος και σύσταση Buy για την μετοχή της Tesla

Tesla

Οι αναλυτές της Canaccord Genuity αύξησαν την τιμή-στόχο τους για την Tesla (NASDAQ:TSLA) και αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους για τις παραδόσεις για το επόμενο τρίμηνο και το οικονομικό έτος 2024.

Διατηρώντας την αξιολόγηση Buy για τη μετοχή, η επενδυτική τράπεζα αύξησε την τιμή-στόχο της από 222 δολάρια σε 267 δολάρια, υποδηλώνοντας δυνατότητα ανόδου 50% από την τελευταία τιμή κλεισίματος.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, βελτιώσαμε δραματικά την παγκόσμια παρακολούθηση των παραδόσεων της Tesla», ανέφερε η Canaccord στο σημείωμα. «Αφού ψάξαμε ακούραστα στο διαδίκτυο για δεδομένα παράδοσης σε επίπεδο χώρας, συγκεντρώσαμε μερικές σημαντικές πληροφορίες για τις παραδόσεις του 2ου τριμήνου του 24», προσθέτοντας ότι η βάση δεδομένων της εκτείνεται σε περίπου 40 χώρες.

Οι αναλυτές της Canaccord μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για τις παραδόσεις του 2ου τριμήνου του 2024 από περίπου 461. 100 οχήματα σε 429. 000 οχήματα, ποσοστό χαμηλότερο από τη συναίνεση του FactSet για 445. 000. Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η αναθεώρηση προς τα κάτω αντανακλά την πρόσφατη εξόρυξη δεδομένων της τράπεζας.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εκτιμούμε τις τάσεις του μήνα Ιουνίου ανά χώρα. Ο Ιούνιος είναι συνήθως ο μήνας με τις υψηλότερες πωλήσεις στο τρίμηνο. Θεωρούμε ότι αυτή η εποχικότητα είναι στις εκτιμήσεις μας», έγραψαν.

Για ολόκληρο το έτος 2024, η Canaccord έχει προσαρμόσει τις εκτιμήσεις της για τις παραδόσεις σε περίπου 1,86 εκατομμύρια οχήματα, αντανακλώντας αύξηση 3% από έτος σε έτος. Αυτή η αναθεώρηση είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη εκτίμησή τους για 1,93 εκατομμύρια οχήματα, αλλά εξακολουθεί να υπερβαίνει τη συναίνεση του FactSet για 1,84 εκατομμύρια.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι παραδόσεις της Tesla το 2024 θα αυξηθούν σε ετήσια βάση λόγω των αισιόδοξων σχολίων του CEO Elon Musk κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του 1ου τριμήνου του 2024 “και της πιθανότητας εισαγωγής νέων μοντέλων στα τέλη του 2024”.

Γεωγραφικά, η Canaccord σημείωσε διαφορετικές τάσεις στις μεγάλες αγορές της Tesla. Στην Κίνα, οι παραδόσεις δείχνουν δύναμη με τις παραδόσεις του Μαΐου 2024 να αυξάνονται ~31% από έτος σε έτος σε ~55,8 χιλ. , αντισταθμίζοντας τις χλιαρές ~31,4 χιλιάδες του Απριλίου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτή η τάση «θα συνεχιστεί τον Ιούνιο», με τις παραδόσεις του 2ου τριμήνου του 2024 στην Κίνα να υπολογίζονται σε 157.800 οχήματα, αντανακλώντας διαδοχική αύξηση 19,1%.

Αντίθετα, η Ευρώπη παρουσιάζει αδυναμία, με διαδοχική μείωση 24% στις παραδόσεις Απριλίου+Μαΐου, οδηγώντας σε εκτιμώμενες παραδόσεις 71.600 Q2, σημειώνοντας διαδοχική πτώση 14,1% και ετήσια πτώση 23,1%.

Η Βόρεια Αμερική παρουσιάζει μια μικτή εικόνα, με τις παραδόσεις του 2ου τριμήνου του 2024 στις ΗΠΑ να υπολογίζονται σε 155.100 οχήματα, αντανακλώντας μια διαδοχική ανάκαμψη από το 1ο τρίμηνο, αλλά μια ετήσια πτώση.

“Η άποψή μας ενημερώνεται από τα αποθέματα του Model Y, τους περιορισμούς παραγωγής του Model 3 και τη ράμπα του Cybertruck”, πρόσθεσαν οι αναλυτές.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο