Στάση αναμονής στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά η Wall Street παρέμεινε σε πορεία εβδομαδιαίων κερδών πριν από τη δημοσίευση βασικών στοιχείων οικονομικής δραστηριότητας.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,1% χαμηλότερα, και ο δείκτης NASDAQ Composite διαπραγματεύεται αμετάβλητος.


Οι απώλειες της Nvidia (NASDAQ:NVDA) επιβάρυναν τόσο τον S&P 500 όσο και τον Nasdaq Composite την Πέμπτη, με τον πρώτο να υποχωρεί 0,3% και τον δεύτερο 0,8%. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υπεραπέδωσε, κερδίζοντας 0,8% – την καλύτερη ημέρα του αυτόν τον μήνα.

Τούτου λεχθέντος, και οι τρεις κύριοι μέσοι όροι βρίσκονται σε ρυθμό για εβδομαδιαία κέρδη. Ο S&P 500 βρίσκεται σε καλό δρόμο για κέρδη 0,8%, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2%, ενώ ο DJIA αναμένεται να σημειώσει άνοδο 1,4%.

Απαιτείται περισσότερη σαφήνεια πριν από τις περικοπές – Barkin


Τα οικονομικά στοιχεία επικεντρώνονται γύρω από τις αναγνώσεις του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών για τον Ιούνιο στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών, για ενδείξεις της υγείας της οικονομίας των ΗΠΑ.


Τα υπάρχοντα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών για τον Μάιο είναι επίσης προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν.


Μια σειρά αξιωματούχων της Fed έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων πολύ σύντομα, αναζητώντας περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί πριν η κεντρική τράπεζα συμφωνήσει στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.


Ο Thomas Barkin, πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Richmond, τόνισε το σημείο την Πέμπτη, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ας πάρουμε περισσότερη πεποίθηση πριν μετακομίσουμε», δήλωσε ο Barkin στους δημοσιογράφους μετά από μια εκδήλωση στο Ρίτσμοντ την Πέμπτη.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) υποχωρεί 1,7%, αφού ο επενδυτής τεχνολογίας Paul Wick της Seligman Investments μείωσε το μερίδιό του στον κατασκευαστή τσιπ. Η μετοχή έχει σχεδόν τριπλασιαστεί φέτος, με αποτέλεσμα η εταιρεία να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση αγοράς στον κόσμο.


Η μετοχή της Microsoft (NASDAQ:MSFT) υποχωρεί 0,1%, παρά την ανάκτηση του τίτλου ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.


Η μετοχή της Boeing σημειώνει απώλειες 0,2%, αφού το Reuters ανέφερε ότι ο κατασκευαστής αεροσκαφών βρίσκεται στα πρόθυρα να συμφωνήσει για επαναγορά της Spirit Aerosystems (NYSE:SPR), με άνοδο 4,1%, την πρώην θυγατρική της.


Η μετοχή της Amazon (NASDAQ:AMZN) πραγματοποιεί άνοδο 0,2%, αφού το Reuters ανέφερε ότι ο γίγαντας του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου σχεδιάζει μια σημαντική ανανέωση της δεκαετούς υπηρεσίας Alexa που χάνει χρήματα για να συμπεριλάβει μια συνομιλητική παραγωγική AI με δύο επίπεδα υπηρεσιών.

Η μετοχή της Sarepta Therapeutics (NASDAQ:SRPT) ενισχύεται 37%, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν το αίτημα της βιοτεχνολογίας να διευρύνει την πρόσβαση για τη γονιδιακή θεραπεία που θεραπεύει μια σπάνια ασθένεια απώλειας μυϊκής μάζας.

Η μετοχή της Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) καταγράφει άνοδο 3,1%, αφού η βιοτεχνολογία δήλωσε ότι το πειραματικό της φάρμακο δύο φορές ετησίως για την πρόληψη του HIV ήταν 100% αποτελεσματικό σε μια δοκιμή τελικού σταδίου.


Η μετοχή της CarMax (NYSE:KMX) ενισχύεται 1%, αφού τα κέρδη πρώτου τριμήνου της εταιρείας λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων ήταν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα, ακόμη και μετά από πτώση 33%, ενώ οι πωλήσεις της έχασαν τις εκτιμήσεις.

Το αργό οδεύει προς εβδομαδιαία κέρδη


Οι τιμές του αργού διαπραγματεύτηκαν οριακά χαμηλότερα την Παρασκευή, αλλά επρόκειτο να αυξηθούν για δεύτερη εβδομάδα, βοηθούμενες από σημάδια βελτίωσης της ζήτησης στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.


Μέχρι τις 09:35 ET, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 0,1% υψηλότερα στα 81,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,1% στα 85,78 δολάρια το βαρέλι.


Και οι δύο δείκτες αναφοράς βρίσκονται σε πορεία να καταγράψουν κέρδη άνω του 3% αυτή την εβδομάδα, διαπραγματευόμενοι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε πάνω από επτά εβδομάδες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου, περισσότερο από ό, τι αναμενόταν από τα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια.


Επιπλέον, τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξαν ότι το συνολικό παρεχόμενο προϊόν, ένας δείκτης για τη ζήτηση της χώρας, αυξήθηκε κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) την εβδομάδα σε 21,1 εκατομμύρια bpd.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο