Στην εβδομάδα το WTI σημείωσε πτώση της τάξης του 2,9%, ενώ το Brent έχασε 2,2%.

πετρελαίου

Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν την Παρασκευή από τα χαμηλά τριών μηνών, αλλά σε εβδομαδιαία βάση σημείωσαν απώλειες άνω του 2%, αφού βρίσκονταν υπό πίεση τις τελευταίες μέρες, καθώς η ιδέα της παρατεταμένης περιοριστικής πολιτικής της Fed εξασθένισε τις προοπτικές της ζήτησης.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό υποχώρησε σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 76,15 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου. Το Brent υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στα 80,65 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Φεβρουαρίου.

Εντέλει οι τιμές του πετρελαίου γύρισαν σε θετικό έδαφος. Το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,1% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 77,72 δολ. το βαρέλι.

Το αργό τύπου Brent πρόσθεσε 0,93% για να κλείσει στα 82,12 δολ. το βαρέλι.

Στην εβδομάδα το WTI σημείωσε πτώση της τάξης του 2,9%, ενώ το Brent έχασε 2,2%.

“Οι μακροοικονομικές εξελίξεις δεν παρέχουν ουσιαστική στήριξη στο πετρέλαιο, το οποίο έχει τα δικά του προβλήματα να αντιμετωπίσει”, δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM, επισημαίνοντας την υπερπαραγωγή της Ρωσίας τον Απρίλιο, παρά τις δεσμεύσεις για μείωση της παραγωγής μαζί με άλλα μέλη του OPEC+.

Ο OPEC+ θα συνεδριάσει στις 2 Ιουνίου για να επανεξετάσει την πολιτική παραγωγής. Ορισμένα κράτη-μέλη του καρτέλ προχωρούν σε εθελούσιες περικοπές 2,2 εκατ. βαρελιών ημερησίως για να στηρίξουν τις τιμές.

“Η συνεδρίαση του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρατείνει το ισχύον ανώτατο όριο παραγωγής, ειδικά τώρα που οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε πτωτική τάση”, δήλωσε ο Varga.

“Αλλά και αυτή η κίνηση ίσως δεν αρκεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην αγορά πετρελαίου, επειδή υπάρχει ένα μαξιλάρι σχεδόν 6 mbpd που συνδέεται με την φαινομενική υπερπροσφορά στην αγορά”, τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο