Στην Κύπρο 1,430 η μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης ανά λίτρο- Στη Βουλγαρία η φθηνότερη

  Στις πιο φθηνές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης κατατάσσεται η Κύπρος σε ό,τι αφορά τις τιμές καυσίμων σε μια περίοδο που για άλλους δύο μήνες θα συνεχιστεί η έκπτωση στον φόρο κατανάλωσης καυσίμων, η οποία θα παραμείνει ως είχε μέχρι σήμερα, καθώς στο νομοσχέδιο που τέθηκε ενώπιον της Βουλής, ενσωματώθηκε η σχετική πρόταση του ΔΗΣΥ.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει κάθε εβδομάδα το ενημερωτικό δελτίο με τις μέσες τιμές λιανικής πώλησης των πετρελαιοειδών (oilbulletin) στις οποίες περιλαμβάνονται οι φόροι και οι δασμοί και φαίνεται ότι οι Κύπριοι απολαμβάνουν φθηνές τιμές καυσίμων σε σχέση με τους υπολοίπους Ευρωπαίους και κατατάσσονται στην ομάδα των «προνομιούχων» στις χαμηλές τιμές.

  Οι τιμές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και έχουν τιμή αναφοράς 24 Απριλίου 2023 δείχνουν:

  H μέση τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην Κύπρο ανήλθε στα €1,430.31 το λίτρο, τιμή αρκετά πιο χαμηλή από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης.

  Αναλυτικότερα, ο μέσος όρος της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην Ε.Ε. είναι €1,744.21 και στην Ευρωζώνη €1,796.76.

  Η χαμηλότερη τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε ολόκληρη την Ε.Ε. εντοπίζεται στη Βουλγαρία με μέσο όρο πώλησης €1,308.52 ανά λίτρο. Ακολουθούν η Μάλτα (€1,340), η Ρουμανία (€1,334.74), η Κύπρος (€1,430) και η Σλοβενία (€1,433.73).

   

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο