Στην Ουάσινγκτον ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής

Γερουσία

Milei

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής, Javier Milei, έχει ενεργές επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Ουάσινγκτον, εστιάζοντας στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της χώρας. Τις ημέρες που προηγήθηκαν της ορκωμοσίας του, ο Μίλεϊ, συνοδευόμενος από οικονομικούς συμβούλους, διεξήγαγε κρίσιμες συζητήσεις με στόχο την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στην Αργεντινή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Milei συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, καθώς και με μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση των οικονομικών συμπράξεων και στη στήριξη των δημοκρατικών αξιών σε παγκόσμια κλίμακα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες για την καθαρή ενέργεια, αντανακλώντας μια ευρύτερη ατζέντα που ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα τόσο της Αργεντινής όσο και των ΗΠΑ.

Ο Milei και οι σύμβουλοί του, συμπεριλαμβανομένων των Caputo και Posse, συνομίλησαν επίσης με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Gita Gopinath. Ο διάλογος περιστράφηκε γύρω από τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ της Αργεντινής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας της Νότιας Αμερικής. Οι συναντήσεις με το ΔΝΤ ήταν μέρος των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με στόχο τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την ανάπτυξη αποτελεσματικών σχεδίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Σε μια κίνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της Αργεντινής, η οποία περιλαμβάνει πληθωρισμό που ξεπερνά το 140% και εκτεταμένη φτώχεια, το γραφείο του Μίλεϊ έχει τονίσει τη σημασία των πρωτοβουλιών ιδιωτικοποίησης. Τα μέτρα αυτά θεωρούνται βασικά στοιχεία των ευρύτερων σχεδίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων που συζητήθηκαν περαιτέρω με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πηγή: www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο