Στην πλατινένια βαθμίδα του ESG η ElvalHalcor

  Σύμφωνα με την έρευνα «ESG Transparency Index» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Forbes σε 100 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, βάσει διεθνών προτύπων βιωσιμότητας.

  Η ElvalHalcor διακρίθηκε στην ανώτερη βαθμίδα (Platinum) μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εταιριών στην Ελλάδα ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG, σύμφωνα με την έρευνα «ESG Transparency Index» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Forbes.

  Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία σχεδιάστηκαν ώστε να καλύπτουν και τους τρεις πυλώνες (E-S-G), λαμβάνοντας υπόψη δείκτες ESG κορυφαίων διεθνών και εθνικών προτύπων µη χρηματοοικονομικής αναφοράς (GRI, SASB, ΑΤΗΕΧ ESG Guide, ESRS, TCFD).

  Η ένταξη της ElvalHalcor στην ανώτερη βαθμίδα μεταξύ των ηγετικών επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας, όπως αναφέρει, αναδεικνύει τη δέσμευσή της στις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και την προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας που εφαρμόζει σύμφωνα με τις σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές.

  Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την εξοικονόμηση ενέργειας και την κυκλική οικονομία, η εταιρία επεξεργασίας μετάλλων αξιοποιεί τις μοναδικές ιδιότητες του αλουμινίου και του χαλκού για να παράγει βιώσιμα προϊόντα και λύσεις σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως σημειώνει.

  Με έμφαση στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, η ElvalHalcor μεταξύ άλλων εκδίδει (από το 2008) σε ετήσια βάση Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης σύμφωνα με τις οδηγίες του διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative και συμμετέχει στον Οδηγό Δημοσιοποίησης Μη Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (ATHEX ESG Reporting Guide) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο